Home > Köp Semcon och Magnolia i veckans nummer av Börsveckan.

Köp Semcon och Magnolia i veckans nummer av Börsveckan.

Köp Semcon, Magnolia. Avvakta med Ratos, Cinnober, Firefly, Etrion, Björn Borg och Recipharm.

Det är råden i veckans utgåva av Börsveckan.

Tidningen säljer också hela sitt innehav i Börsveckanportföljen i Scandi Standard, efter rapporterna om fågelinfluensan. För pengarna köps AQ Group som betecknas som en gammal favorit.

Semcon har en stor exponering mot den volatila bilindustrin och tillväxtutsikterna ser inte särskilt glada ut. Men allt har sitt pris och aktien värderas lite väl lågt för att vi ska kunna motstå köprådet, skriver Börsveckan.

Bostadsutvecklaren Magnolia kom med stabila siffror för tredje kvartalet och projektportföljen växer starkt, vilket indikerar en fortsatt god vinstökning de kommande åren. Börsveckan pekar också på att det faktum att ledningen äger väldigt mycket aktier själva är en bra signal på att uppsidan är fortsatt god trots den starka kursutvecklingen det senaste året.

Potentialen är begränsad i Ratos och tidningens råd blir att avvakta. Det har onekligen hänt mycket i Ratos med ny vd, nya förvärv och rejäla nedskrivningar. Kanske är det en vändpunkt för bolaget men det återstår mycket att göra innan den forna stjärnglasen återställts.

Cinnober, som är verksamt inom tekniska lösningar till finansmarknaden, har gått strålande på börsen i år och den höga prislappen lämnar ingen större potential för kommande framgångar. Vi håller ett öga på aktien men anser att marknaden tagit ut för mycket positivt i förskott. Rådet blir att avvakta, skriver Börsveckan.

Även för Firefly, Alltele, Etrion, Björn Borg och Recipharm ges rådet att avvakta.

För Firefly pekar tidningen på att aktien trots kursfallet på senare tid fortfarande är upp 100 procent sedan början på 2015, och motiverar också med de ökande kostnaderna och tuffa orderläget.

Aktiekursen i Alltele har dalat stadigt tills förvärvet av T3 gav aktien ny fart. Det är ett bra förvärv men frågan är om det räcker för att vända trenden, skriver Börsveckan.

För Etrion motiveras avvakta-rådet med att risknivån är alldeles för hög. Solenergiproducentens aktie har rasat med 50 procent på tre år och verksamheten gör stora förluster. Eventuella framgångar i Japan, där Etrion satsar stort just nu, dröjer flera år.

Klädbolaget Björn Borgs senaste rapport var lite av ett bakslag och trots att man slipper betala royalties till personen Borg är det inget uppenbart köpläge. Skulle tillväxten ta fart kan aktien bli intressant framöver.

Recipharm har varit framgångsrikt i transaktionsmarknaden med ett flertal förvärv som drivit på omsättningstillväxten, men vinsten har inte hängt med vilket gör aktien mindre attraktiv.

Köp Semcon och Magnolia i veckans nummer av Börsveckan. Avvakta med Ratos, Cinnober, Firefly, Etrion, Björn Borg och Recipharm.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto