Home > ”Köp Skanska och JM” – Aktiespararen

”Köp Skanska och JM” – Aktiespararen

Tidningen Aktiespararen har satt den svenska byggsektorn under lupp och det mynnar ut i köprekommendationer på Skanska och JM.

”Genom att investera fritt rörelsekapital från byggverksamheten i egna projekt ökar sencykliska Skanska lönsamheten. Lägg god direktavkastning därtill, och aktien är köpvärd”, skriver tidningen som även betonar den starka USA-marknaden.Riktkursen på Skanska sätts till 150 kronor. På onsdagen stängde aktien på drygt 140 kronor.

I fallet JM konstaterar tidningen att om inte arbetslösheten stiger och bostadspriserna i Stockholm vänder nedåt ser det lovande ut för bolaget de närmaste åren. Värderingen är heller inte hög och tidningen lägger riktkursen på 218 kronor. Stängningskurs på onsdagen var 202 kronor.

Aktiespararen tycker samtidigt att det är läge att avvakta med NCC och Peab. Samma stämpel, avvakta, sätts på Volvo, Nederman och Mekonomen.

Däremot anses det finländska energibolaget Fortum köpvärd med tanke på den stundande försäljningen av elnäten i Norge och Sverige och på den förmodat växande direktavkastningen.

Av: Direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto