Home > Köp SKF, sälj Fingerprint och vänta med RNB

Köp SKF, sälj Fingerprint och vänta med RNB

I det senaste numret ger Affärsvärlden fyra rekommendationer. SKF anses vara köpvärd medan Fingerprint Cards aktie bör säljas. Investerare ges rådet att vänta med RNB och Intrum Justitia.

SKF (Dagsdiagram)
SKF (Dagsdiagram)

SKF

Kullagertillverkaren SKF har haft en svag resultatutveckling samtidigt som förväntningar har justerats ned. Aktieutvecklingen har varit svagare än börsen som helhet, och värderingen är således på låga nivåer. En vändning i konjunkturen kan ge ett lyft åt aktien, men då kan köplägena redan vara förbi. Köprekommendationen ges tillsammans med riktkursen 180 kronor, lägen att plocka upp aktien kan komma under sommaren och hösten tror Affärsvärlden.

Fingerprint (Dagsdiagram)
Fingerprint (Dagsdiagram)

Fingerprint Cards

Fingerprint Cards är enligt Affärsvärlden ett klassiskt förhoppningsbolag och företagets syn på branschen är väl optimistisk. Visserligen kan fingeravtrycksläsare sitta i alla smarta telefoner och läsplattor i framtiden, men den utvecklingen kommer inte att ske över en natt. Därtill kommer det att finnas många konkurrenter, vilket kommer tynga Fingerprints marginaler. Förväntningarna anses vara alltför höga och rekommendationen blir att sälja aktien.

RNB (Dagsdiagram)
RNB (Dagsdiagram)

RNB, Retails and Brands

Klädhandlaren RNB, Retails and Brands, har en låg och lockande värdering, men flera problem står olösta även efter nyemissionen. Affärsvärlden skriver att det kan vara bra att vänta och se vad som händer med JC, om de lyckas skapa lönsamhet eller om det rentav blir en försäljning. Även för aktien blir rådet att avvakta, vilket är en höjning från tidigare rekommendation.

Intrum Justitia (Dagsdiagram)
Intrum Justitia (Dagsdiagram)

Intrum Justitia

Intrum Justitias aktie har rusat på börsen, och från att ha ansetts vara för lågt värderad av Affärsvärlden anses den nu börja bli väl högt värderad. Tidningen har skruvat upp vinstprognosen, men med tanke på nuvarande kursnivåer kommer det troligtvis bättre köplägen närmsta halvåret. Riktkursen höjs till 135 kronor, från 130 kronor, men rekommendationen sänks från köp till vänta.

Av: Direkt/Tradingportalen

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto