Home > Köp Sportamore och Xavitech, sälj Angler Gaming

Köp Sportamore och Xavitech, sälj Angler Gaming

E-handelsbolaget Sportamore uppvisade en försäljningsökning på 134 procent under årets första nio månader, och är på god väg att nå målet på 155 miljoner kronor för 2012, vilket kan jämföras med bolagets marknadsvärde på 153 miljoner. Bolaget investerar nu för en expansion i Norden, och VA rekommenderar köp.

Xavitech har utvecklat en skalbar pumpteknologi, vilken huvudsakligen kan användas inom medicintekniska produkter. Bolaget har tecknat ett femårigt leveransavtal med ett amerikanskt medicinteknikföretag, som delgett Xavitech en prognos om potentiella affärer värda 115 miljoner kronor. Bolaget har också fått en första större order på 4,6 miljoner kronor, som avser leveranser fram till sommaren 2013, och rekommendationen blir köp.

Nätspelsbolaget Angler Gaming tog via ett dotterbolag över en del av en verksamhet som Betsson avyttrade då den ansågs överflödig. Enligt Veckans Affärer består kunddataregistret, som bolaget övertog från Betsson, främst av inaktiva kunder, varpå värdet av databasen är osäkert. Att aktien har haft en stark utveckling lämnar även funderingar kring om inte en del gamla Betsson-ägare sitter och undrar vad de ska göra av sina aktier.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto