Home > ”Köp Studsvik och Connecta” Affärsvärlden

”Köp Studsvik och Connecta” Affärsvärlden

I sitt senaste nummer ger Affärsvärlden två köprekommendationer: Studsvik och Connecta. Investerare ges dock rådet att avvakta med Klövern och HMS Networks.

Connectas fallande omsättning och resultat de senaste åren har avspeglats på börsen: värdet på aktien har tappat närmare två tredjedelar av börsvärdet sedan rekordnoteringen 2011. Affärsvärlden menar dock att aktien uppfyller flera vändningskriterier. Vid sidan av attraktiva multipelnivåer och en stark balansräkning finns även ny vd och strategiomställning i den positiva vågskålen. På nuvarande nivåer är aktien attraktiv, Affärsvärlden säger köp med riktkurs 45 kronor.

Affärsvärlden menar att Studsviks försäljning av sin amerikanska verksamhet var helt rätt väg att gå för kärkraftsteknikbolaget. Tidningen tror dessutom att det interna lönsamhetsmålet är rimligt att nå om Studsvik lyckas med vändningen för sin tyska verksamhet, och den organiska tillväxten kan ta fart i och med nya verksamheter. Trots kursresan sedan senaste rekommendationen är aktien med de flesta mått mätt lågt värderad. Rekommendationen sätts därför till köp med riktkurs 72 kronor.

Kommunikationsbolaget HMS Networks har medvind för tillfället, vilket även har medförd relativt hög värdering historiskt sett. Årets intäktstillväxt anser Affärsvärlden redan vara diskonterad i värderingen. Bättre köplägen kan därför komma framöver, och rekommendationen blir att avvakta.

Fastighetsbolaget Klövern väntas fortsätta att växa framöver, i linje med vad som presenterades i senaste kvartalsrapporten. Affärsvärlden ser dock risker med lånestrukturen, vilket gör att aktien omgärdas med högre risk än övriga fastighetsbolags. Hävstången i aktien är stor åt båda hållen, men rekommendationen blir att avvakta.

Av: Direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto