Home > Köp Swedbank, Nordax, Inwido, Evolution Gaming och Gunnebo i veckans nummer av Börsveckan.

Köp Swedbank, Nordax, Inwido, Evolution Gaming och Gunnebo i veckans nummer av Börsveckan.

Köp Nordax, Inwido, Evolution Gaming, Gunnebo och Swedbank men avvakta med SEB, SHB, Volvo och Husqvarna.

De råden ger tidningen Börsveckan i sitt senaste nummer.

Nischbanken Nordax har haft en välförtjänt kursuppgång och rapporten för tredje kvartalet bekräftar att bolaget är på rätt spår, enligt tidningen. Ett tidigare köpråd upprepas – med förbehållet att det inte räcker med att som i en vanlig bank ta höjd för sällsynta men regelbundna kreditkrascher.

Fönstertillverkaren Inwido rasade efter sin kvartalsrapport. Börsveckan ser lönsamheten som svårbedömd men tycker att efterfrågan ser bra ut och upprepar köpråd till riktkursen 120 kronor. På fredagen stängde aktien på 95 kronor.

Spelbolaget Evolution Gaming får ett frågetecken för rockader i ledningen men med marknadsledande position och stark tillväxt tvekar redaktionen inte att upprepa sitt köpråd. Bolaget byter till Stockholmbörsens huvudlista i andra kvartalet 2017.

Gunnebo gör säkerhetslösningar. Globalt växer efterfrågan och det är långt till ett konstantlöst samhälle. Aktien har en svajig historik men Börsveckan lockas av PEG (p/e delat med vinsttillväxt) under 1 och sätter köp.

Swedbank är köpvärd trots premievärdering, enligt tidningen. Ingen av de andra storbankerna har så högt räntenetto i förhållande till utlåningen. Ökande kostnader är välbehövliga investeringar i sparande, lån och digitala tjänster, enligt Börsveckan.

Att SEB är lågt värderad jämfört med SHB och Swedbank är motiverat enligt Börsveckan, som sätter frågetecken för en kapitalbas som inte ger flexibilitet för utdelning. Och värderingen utgår från offensiva prognoser. Börsveckan ser risk för rapportbesvikelser och avvaktar.

Handelsbankens aktie backade på oro om sämre utdelning. Överdrivet enligt Börsveckan, som dock ser bättre bankaktier och avvaktar trots att sektorn gynnas av en mer offensiv ränteförväntan.

Lastbilstillverkaren Volvos marknad har blivit svagare och Börsveckan ser SKF och Sandvik som bättre alternativ för den som söker cyklisk återhämtning. För Volvo blir rådet att avvakta.

I trädgårdsspecialisten Husqvarna ser redaktionen inte längre uppsida efter kursuppgång och nya finansiella mål. Rådet blir att avvakta.

Till den egna portföljen köper tidningen aktier i handelsbolaget Bufab och finansierar med att minska i H&M. Nibe åker ur portföljen och Börsveckan ökar i stället i Swedbank.

Börsveckan (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto