Home > Köp Systemair och sälj Elekta i senaste numret av Affärsvärlden.

Köp Systemair och sälj Elekta i senaste numret av Affärsvärlden.

Affärsvärlden rekommenderar i det senaste numret av tidningen köp av Systemair medan medicinteknikbolaget Elekta får en säljrekommendation. För Oslonoterade Ratosavknoppningen Arcus blir rådet köp. Sandvik får en rekommendation om vänta.

Efterfrågan på Systemairs produkter är stabil och effektiviseringar har förbättrat resultaten markant. Systemair är intressant och nu är det köpläge, skriver Affärsvärlden i sin analys av aktien.

Bolaget har vuxit med i snitt 11 procent om året de senaste 15 åren och även om den organiska tillväxten varit bra är det främst en stadig ström av förvärv som ligger bakom.

Strax före finanskrisen var rörelsemarginalen 12,6 procent men sedan dess har lönsamheten blivit sämre. Utvecklingen på den ryska marknaden har varit svag men dess andel av totalomsättningen har samtidigt sjunkit till bara 5 procent. Dessutom finns enligt tidningen en chans att vända utvecklingen i Ryssland framöver.

Aktien är inte direkt billig men om man ser ett år framåt, när effekterna av förbättringsprogrammen bör fått full effekt, finns det enligt Affärsvärlden stöd för att köpa aktien med riktkursen 142 kronor.

Efter en stark utveckling för Elekta-aktien sedan i somras handlades aktien i början av året till kursen 82 kronor. Enligt Affärsvärlden bygger kursuppgången på förhoppningar om att försäljningen av strålsystem ska ta fart när medicinteknikbolaget senare under året lanserar sitt MR-styrda strålbehandlingssystem Atlantic.

På några års sikt bedöms Elekta vara en säker vinnare, inte minst på grund av det växande antalet personer som insjuknar i cancer. I nuläget ser värderingen av framtida vinster hög ut, enligt tidningen, och utrymmet för negativa överraskningar är begränsat. Rådet blir att sälja och köpa tillbaka på kursnivåer under 71 kronor.

Köp Systemair och sälj Elekta i senaste numret av Affärsvärlden.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto