Home > Köp Tethys Oil, DistIT, Alcadon och Husqvarna i senaste numret av Börsveckan.

Köp Tethys Oil, DistIT, Alcadon och Husqvarna i senaste numret av Börsveckan.

Köp Tethys Oil, DistIT, Alcadon och Husqvarna, skriver Börsveckan i veckans nummer, medan tonläget är mer försiktigt för Alimak.

Oljepriset förblir en osäkerhetsfaktor, men med bolagets låga produktionskostnader framstår Tethys Oil som attraktivt värderat givet dagens oljeprisnivåer. Aktien får köpråd.

IT-distributören DistIT växer fint och med stigande lönsamhet. Storägaren Stefan Charette köper aktier och värderingen är försiktig, skriver Börsveckan som ser ett köpläge.

Samme storägare köper aktier i Alcadon, ”men risken är lite högre än normalt och handeln i aktien ganska tunn”. P/E-talet 12,2 för 2017 betecknas dock som köpvärt, och baseras på ett estimat om 10-procentig omsättning i år med en oförändrad rörelsemarginal på 11,3 procent.

Husqvarna har medvind, och den fina lönsamhetstrenden väntas bestå, ”och med den lär även aktiekursen trenda norrut”, anser Börsveckan. Direktavkastningen på 3 procent är inte särskilt anmärkningsvärd, men kombinerat med kurspotentialen ger det ändå en attraktiv totalavkastning, och ett köpråd utfärdas.

Finska hissbolaget Kones tjänsteverksamhet får tummen upp av Börsveckan, som ser svagheten i Kina som en temporär bromskloss.

I bygghissbolaget Alimak ser Börsveckan en ”lugnare kursresa framgent”, och på konsensusestimaten för 2018 lämnar värderingsmultiplarna ”ingen jättestor uppsida”.

Börsveckan rekommenderar även att teckna aktier i gymkedjan Actic, vars anmälningsperiod löper till 5 april.

Köp Tethys Oil, DistIT, Alcadon och Husqvarna i senaste numret av Börsveckan.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto