Home > Köp Thule, Cloetta, Beijer Ref men sälj Ericsson i senaste numret av Aktiespararen.

Köp Thule, Cloetta, Beijer Ref men sälj Ericsson i senaste numret av Aktiespararen.

Aktiespararna råder till köp av aktier i friluftsproduktsbolaget Thule, godisföretaget Cloetta och kylgrossistbolaget Beijer Ref. Däremot får telekomjätten Ericsson en säljrekommendation medan finländska våtservettbolaget Suominen stämplas avvakta.

Det framgår av Aktiespararen nummer tre för 2017.

Köpråd:

  • Thule-aktien är enligt Aktiespararen köpvärd med anledning av stabila kassaflöden och organisk tillväxt driven av sportiga familjer. Justerat för utdelningen i april uppgår aktiens P/E-tal till 18,6 och det är attraktivt, enligt analysen. (stängningskurs 29 mars: 146:90 kronor)
  • Cloetta-aktien är en av årets raketer. Aktiespararen anser att det ser mycket bra ut för godisbolaget på sikt. Det brådskar inte att köpa, men den som köper efter en kursdipp smakar aktiegodis på sikt. (stängningskurs 29 mars: 34:90 kronor)
  • Kylgrossisten Beijer Ref får köprekommendation med riktkurs 250 kronor. En stark strukturell trend tillsammans med fortsatta förvärv väger tyngst, enligt tidningen. (stängningskurs 29 mars: 228:00 kronor)

Sälj-råd:

  • Ericsson handlas till en premie som vilar på osäkra budspekulationer, anser Aktiespararen som rekommenderar till vinsthemtagning efter en snabb kursuppgång. (stängningskurs 29 mars: 57:85 kronor)

Avvakta-råd:

  • Finska Suominen, som är expert på våtservetter, har en ambitiös tillväxtagenda och aktien är fundamentalt billig enligt tidningen. Den låga värderingen räcker dock inte hela vägen till ett köpråd. (stängningskurs 29 mars: 4:47 euro)

Aktiespararen ges ut av organisationen Aktiespararna.

Köp Thule, Cloetta, Beijer Ref men sälj Ericsson i senaste numret av Aktiespararen.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto