Home > Köp Trigon Agri, SEB och Vitec

Köp Trigon Agri, SEB och Vitec

Trigon Agris kurs har rasat i takt med att bolaget liksom sektorkollegorna Alpcot Agro och Black Earth Farming har haft svårt att visa vinster, men nu tycks tiden vara mogen för bolaget. Dess avkastning per hektar har ökat från 2,5 ton 2007 till 3 ton 2011, och affärsmagasinet finner det svårt att inte attraheras av ett bolag som värderas som en värdeförstörare trots att det visar tydliga resultat- och effektivitetsförbättringar.

SEB betecknas som en ”stabil och slimmad kostnadsjägare” som har stöpts om rejält av vd Annika Falkengren under de senaste åren. Rabatten visavi konkurrenterna ska enligt Veckans Affärer ned, och en konjunkturåterhämtning parad med oförändrade kostnader skulle ge ett kraftigt vinstlyft. Tidningen ser en kurspotential på 25 procent på 6-12 månader från dagens nivåer.

Vitecs övergång från licensintäkter för de it-system för främst fastighetsmäklare som företaget säljer till att leverera mjukvara som tjänst är intressant, enligt Veckans Affärer. Det finns visserligen en risk för avmattning i den bostadsförsäljningsbransch som utgör Vitecs livsnerv, och på sistone har antalet svenska mäklare minskat något, men tidningen rekommenderar ändå aktien. Prognosen för vinst per aktie sätts till 5:30 för både 2012 och 2013, och aktien bör kunna erbjuda en god direktavkastning.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto