Home > Köp Castellum, Saab och Beijer Alma

Köp Castellum, Saab och Beijer Alma

För fastighetsbolaget Castellum ser tidningen att bolagets tillväxtkoncept som innebär att investera minst 5 procent årligen i det egna fastighetsbeståndet för att öka hyresintäkterna och därmed kassaflödet har varit framgångsrikt.

Affärsvärlden ser bolagets ökade fokus mot bygginvesteringar som positivt, där man riktar in sig mot kontor och butikslokaler. Detta har i sin tur genererat i högre genomsnittshyror per kvadratmeter.

Det viktigaste för Castellums aktie anses vara utdelningen, och Affärsvärlden spår att den kommer att höjas till 3:90 kronor under 2012, från 3:70 2011. Den är dessutom säkrare än för genomsnittsbolagen i och med långa hyreskontrakt. Rekommendationen är köp med riktkursen 100 kronor.

Affärsvärlden anser att Saab är lågvärderat verkstadsbolag som klarar krisen bra.

Det förnyade intresset för Jas anses vara en viktig faktor för bolaget, och även om inte kontrakten med Schweiz är helt klara så visar det ändå på att projektet har livskraft.

Från den senaste kvartalsrapporten framgick att affärsområdena Dynamics och Support and Services haft något svaga orderingångar, men orderstocken är fortsatt stabil.

Affärsvärlden ser en försäljningsökning på cirka 2 procent i år, men en liten nedgång nästa år. Rörelsemarginalen spås bli bättre än vad företaget väntar sig. Värderingen ses som attraktiv i nuläget och rekommendationen är köp med riktkursen 135 kronor.

Underleverantören Beijer Alma pressas av svag euro, och bolaget har förlorat icke oansenliga belopp på valutaeffekter, trots terminsäkringar.

Bolaget har dock rankats som ett av Nordens mest stabila börsföretag, och bolaget stod pall även under den största konjunktursvackan.

Den nuvarande värderingen kring 113 kronor anses lite väl dyr, och man bör vänta med att köpa. Riktkursen sätts till 100 kronor, och om aktien börjar falla kan det vara köpläge.

Affärsvärlden anser att medicinteknikföretaget Raysearch är inne i en tillfällig svacka, och att det senaste kvartalets svaga resultat var en överraskning.

Bolagets expansion har gjort att kostnaderna stigit snabbare än intäkterna, vilket ses som en förklaring till nedgången.

Efterfrågan på produkterna är dock fortsatt hög, och aktien har backat till samma nivåer som för ett år sedan, då Affärsvärlden rekommenderade köp vilket de står fast vid.

Av: Direkt

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.