Home > ”Köpläge i Odd Molly”

”Köpläge i Odd Molly”

Det är köpläge i Odd Molly, medan investerare ges rådet att sälja läkemedelsaktierna Biogaia och Orexo. De som funderar på Nokia bör däremot avvakta.

Det skriver Affärsvärlden i veckans utgåva.

Affärsvärlden såg positiva tecken för Odd Molly redan i slutet av 2012, men då utgjorde orderläget ett bekymmer. Tidningen var dock väl pessimistisk, då ordersiffrorna varit starka sedan dess och har visat tillväxt tre perioder i rad. Afv anser att innevarande prognoser är i underkant och att marginalen kan bli tvåsiffrig redan i år. Trenden är positiv, finanserna starka och värderingen låg. Därtill finns en mycket branschkunnig ledningsgrupp. Affärsvärlden säger köp med riktkurs 60 kronor.

Rensat för sin nettoskuld värderas Nokia i paritet med konkurrenterna. Aktien har också fördubblats sedan Microsofts bud på mobiltelefonenheten, samtidigt som efterfrågan bland operatörer är trög, liksom utvecklingen för patentenheten. På marginalen tror Affärsvärlden att aktien kan röra sig på eventuella återköp eller beslut kring utdelning. Rekommendationen blir därför att avvakta.

Biogaia har skördat framgångar med sin probiotika, vilket ledde till en snabb expansion. Försäljningen på den viktigaste marknaden, Europa, har emellertid börjat avta. Det är även tydligt att bolaget har svårt att få fäste på andra utvecklade marknader, som Japan och USA.

Biogaia har därtill satsat på utvecklingsländer, men eftersom det fokuserar på att nå kunden först genom rekommendationer från läkare kan försäljningsprocess bli trög i och med att olika studier krävs. Affärsvärlden anser att nuvarande värdering är i överkant och säger sälj till aktien med riktkurs 170 kronor.

Förra årets kursraket Orexo har haft det tyngre i år, med en nedgång på kring 17 procent. Utan direkta nyhetsförklaringar finns mer teknikiska faktorer bakom. Storägaren Healthcap har sålt aktier för drygt 100 miljoner, vilka inte kunnat absorberas av marknaden. Bolagets medicin mot opiatberoende säljer heller inte lika bra som väntat, varför Affärsvärlden anser att aktien är rejält övervärderad på nuvarande nivåer. Rekommendationen är sälj, men riktkursen justeras upp till 105 kronor.

Av: Direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto