Home > Koppar faller tillbaka efter lång uppgångssvit

Koppar faller tillbaka efter lång uppgångssvit

Basmetallen koppar som är världsmarknadens termometer steg kraftigt under föregående vecka. Efter fredagens negativa jobbsiffror från USA fick vi se priset falla efter att ha stigit 6 dagar av 7.

1:a juni skrev jag:Finns bra möjligheter att agera på köpsidan när punktering av taket sker. Skulle vi se priset falla från dagens nivå avvaktar vi med att agera.

Efter föregående analys av kopparn fick vi aldrig någon köpsignal och vi avvaktade med att ta position. Därefter konsoliderade priset med en dragning nedåt under hela juni månad. Utbrottet upp vid slutet av juni blev explosivt priset försatte stiga under början av juli.

Importen av koppar till Kina steg med 10 procent till 280.009 ton under juni, jämfört med de 254.738 ton som importerades i maj. Det var visserligen första gången på tre månader som importen ökade, men den var ändå 15 procent lägre än samma månad förra året.

Dollarn stiger kraftigt under måndagen och noteras i skrivande stund på 6,53, vilket motsvarar en uppgång på 2,28 procent. Framförallt är det oro över de offentliga finanserna i Italien som ligger bakom de stora rörelserna.

I dagsdiagrammet nedan använder vi indikatorn Bollingerband. Statistiskt sett handlas kursen med 95 procent sannolikhet inom Bollingerbandet. Generellt gäller det att söka efter köptillfällen när kursen ligger vid det undre bandet, och söka efter säljtillfällen när kursen ligger runt det övre.

Kursstaplarna har den senaste tiden brottats med det övre bandet och som vi skrev i veckorapporten var en korrigering ner sannolik. Vi ser nu COMEX terminen för koppar falla kraftigt under måndagen och dollarförstärkningen ger bränsle till nedgången. Eftersom den kortsiktiga trenden är stigande letar vi efter köptillfälle.

Kombinationen av den långa uppgångssviten vid det övre Bollingerbandet och att dagsmomentum (RSI-14), som noteras vid överköpt område stärker min tro om att priset ska korrigera ner mot jämviktsläge.

Slutsats: Trenden pekar upp, men vi avvaktar att agera på köpsidan tills att priset har korrigerat. Ett potentiellt stöd och ingångsläge finns vid tidigare toppar och det glidande medelvärdet på 20 dagar vid 4,17. Exopnering kan tas genom köp av Bull Koppar H.

Motstånd: 4,42 / 4,48 / 4,53 / 4,65
Stöd: 4,27 / 4,23 / 4,17 /

Teknisk analys koppar (daily)
Teknisk analys koppar (daily)
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.