Home > Teknisk analys: Kopparn närmar sig köpzon

Teknisk analys: Kopparn närmar sig köpzon

Kopparn har haft en intressant utveckling den senaste tiden och kommit in i en ny fas. Jag var tidigare bearish när kursen etablerade sig under MA-200, men vi noterade snabbt att sentimentet började förstärkas.

Kopparlagren mätts till den lägsta nivån på 21 månader, vilket kan ses som indikation på den stigande efterfrågan. Lagren på Shanghaibörsen har fallit kraftigt, vilket är ett tecken på att Kina har använt inhemska lager istället för att importera under våren och driva upp priserna på LME ytterligare.

Ser vi till det tekniska uppvisade MACD en positiv divergens i början av maj som signalerade att en vändning upp skulle ske. Ni som följer våra analyser är medvetna om att detta endast är en signal vi tar med i kalkylen och inte en signal vi tar några köp- eller säljbeslut på.

På kort sikt (från någon dag till några veckor) har trenden som utgörs av MA-20 varit fallande, men den fallande trenden har börjat avtagit. Kursstaplarna har under de senaste veckorna etablerat sig inom en stigande trendkanal och under gårdagen testade köparna att punktera taket som sammanfaller med MA-50. Kopparterminen för juni noteras i skrivande stund på 4,180 och befinner sig strax under taket av trendkanalen.

Slutsats: Finns bra möjligheter att agera på köpsidan när punktering av taket sker. Skulle vi se priset falla från dagens nivå avvaktar vi med att agera.

Stöd- och motståndsnivåer:
Motstånd: 4,213 / 4,256 / 4,40
Stöd: 4,132 / 4,102 / 3,999

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto