Home > Kopparn utmanar taket med avtagande volym

Kopparn utmanar taket med avtagande volym

Sedan mitten av februari har kopparn bildat lägre toppar och befinner sig nu vid taket av den nedåtgående trendkanalen. Den senaste doji-formationen indikerar att investerarna ifrågasätter den nuvarande trenden.

Teknisk analys kort sikt:
I det kortare perspektivet är sentimentet positivt så länge kursstaplarna befinner sig ovan MA-20 och MA-50, men kursens etablering vid taket i trendkanalen medför stora spänningar. Förutom att doji-formationen ger indikationer om att investerarna ifrågasätter trenden så ser vi att volymutvecklingen har avtagit under den senaste uppgångsfasen. Den avtagande volymutvecklingen tyder på att den senaste uppgången inte är sund.

Teknisk analys lång sikt:
Vi noterade en negativ divergens i momentum-indikatorn under slutet av februari. RSI bildade lägre bottnar medan prisgrafen bildade högre bottnar. Som väntat blev konsekvenserna en nedgångsfas. Eftersom kursen fortfarande befinner sig ovan MA-200 så navigerar vi efter fortsatt uppgång på lång sikt.

Slutsats: Vi har nu stora möjligheter att ta en kort position i kopparn. Säljsignalen effektueras när kursen vänder ned och noteras på 4,36. Stop loss placeras strax ovan taket på trendkanalen vid 6,48. målet är botten av trendkanalen.

Stöd- och motståndsnivåer:
Stöd: 4,25 / 4,21 / 4,08 / 3,78
Motstånd: 4,46 / 4,50 / 4,55 / 4,64

 

Tags:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.