Home > Köprekar på Unibet, Peab och Xvivo

Köprekar på Unibet, Peab och Xvivo

Veckans affärer analyserar fyra bolag i veckans nummer. Köprekommendationer ges för Unibet, Peab och Xvivo. MTG:s aktie ges däremot en säljrekommendation.

För MTG ser Veckans Affärer orosmoln i den ökande konkurrensen på betal-tv-marknaden. När MTG svarar på denna minskar bolagets marginal, och tidningen spår att den kommer att vara så lågt som 5 procent under vad man åstadkom under det fjärde kvartalet 2011. Rekommendationen är därför att sälja aktien. I den positiva vågskålen finns dock att annonsmarknaden för TV-reklam fortsätter att återhämta sig.

Unibet har en marknadspotential på mobila enheter, vars marknad har fördubblats under tre år. Bolaget har betydande tillväxtmöjligheter i Europa och den finansiella ställningen anses stark. VA ser dock vissa risker i att många nya regleringar kan innebära stora omställningskostnader. Aktien ges rekommendationen köp.

För läkemedelsbolaget Xvivo handlar väldigt mycket om det amerikanska läkemedelsverket, FDA, godkänner bolagets lösning för utvärdering av avlidna personers lungor eller ej. Bolaget har ensamrätt på den medicinska revolutionen, som redan börjat slagit igenom. Ett godkännande skulle ge ett rejält lyft åt aktien, medan ett uppskjutande skulle få motsatt effekt. Rekommendationen blir sammantaget att aktien är köpvärd.

Veckans Affärer anser att den svaga konjunkturen redan är inräknad i Peabs aktiekurs. Orderingången kan komma att överraska och om konjunkturen vänder kan det ge ett betydande lyft åt aktien. Vissa orosmoln finns dock kring ytterligare avskrivningar av projekt, men aktien ges ändå köprekommendation.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto