Home > Köpsignaler i Handelsbanken

Köpsignaler i Handelsbanken

Handelsbanken har hittills i år, beräknat på kursen i skrivande stund 182,8 kr, gått ner med 15% vilket är mindre än för OMXS30 som gått ner med 19%. Aktien har sedan i våras fallit kraftigt men har nu under hösten stabiliserats sig något. Handelsbanken kommer med sin delårsrapport onsdag den 26 oktober.

Den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är nedåtriktad.

Den korta trenden, definierat som lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, är däremot uppåt riktad den senaste månaden. Vi har också bildat en upp- och nedvänd huvudskuldra-formation som med knapp marginal givit oss en köpsignal. Potentialen på den köpsignalen är upp till ca 210 kr.

Det finns nu ett motståndsområde vid ca 186 kr och sedan ett vid ca 201 kr, men vi borde ha goda chanser att minst gå upp till köpsignalens potential ca 210 kr. Vid 210 kr har vi dessutom också ett litet motståndsområde även om motstånden vid ca 220 och ca 226 kr ser viktigare ut.

Vår MacD indikator har också givit oss en positiv divergens vilket stärker den positiva bilden för Handelsbanken. På nedsidan har vi en viktig stödnivå på ca 147 kr.

Slutsats: Stoppa ur eventuella blankade positioner i Handelsbanken! Aktien kan nu lätt gå upp till området 200-220 kr.

Nettoköper man på de köpsignaler vi nu fått så ta gärna relativt små positioner. Den långa trenden är ju fortfarande nedåtriktad. Sikta på 200 kr till 220 kr. Stop loss på långa positioner 163 kr.

Skulle vi, lite överraskande, gå under stödet vid 147 kr så får vi kraftiga säljsignaler som man kan blanka på. Stop loss 164 kr.

Handelsbanken (Dagsdiagram)
Handelsbanken (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.