Home > Köpsignaler i JM

Köpsignaler i JM

JM har fått köpsignaler som pekar på en uppgång till minst 111 kr.

Byggbolaget JM är väldigt konjukturkänsligt och aktien brukar därför röra sig kraftigt när den väl rör sig. JM har hittills i år, beräknat på kursen i skrivande stund 97,50 kr, gått ner med ca 38% vilket är betydligt mer än för OMXS30 som gått ner med 16%.

Den långa trenden för JM, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är klart nedåtriktad.

Den korta trenden, definierad som lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, är uppåtriktad.

JM fick en köpsignal ur en nedåtgående kil den 7 oktober vid ca 89 kr och sedan ytterliggare en köpsignal när aktien gick över motståndet vid 92 kr. Vi borde nu kunna gå upp till minst ca 111 kr som är basen i den nedåtgående kilen.

Troligen har vi också goda möjligheter att gå upp till motståndet vid ca 134 kr i och med att vi har en positiv divergens i MacD indikatorn och att JM ofta alltså gör så stora rörelser när aktien väl rör på sig. Vi har stödnivåer kring ca 90-92 kr och en betydligt viktigare stödnivå på ca 80 kr. Vi får en kraftig säljsignal om vi går under stödet vid ca 80 kr.

Slutsats: Stoppa ut eventuella blankningar! JM kan nu lätt gå upp till 111 kr. Köper man på de köpsignaler som nu erhållits så gör gärna det med relativt små positioner. Den långa trenden är ju nedåtriktad. Sikta på 111 kr eller ca 134 kr. Stop loss 89 kr.

Skulle vi istället, klart överraskande, gå under det starka stödet vid 80 kr så får vi säljsignaler man i så fall kan blanka på. Stop loss 87 kr.

JM (Dagsdiagram)
JM (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.