Home > Köpsignaler i Oriflame

Köpsignaler i Oriflame

Oriflame har fått köpsignaler nu när aktien gick över 260 kr. Sikta på 295 till 320 kr.

Kosmetikabolaget Oriflame Cosmetics har i år, beräknat på kursen i skrivande stund 263,3 kr, gått ner med hela 26% vilket är betydligt mer än nedgången på 11% för OMXS30.

Den långa trenden, definierat som lutningen på vår 200 dagars medeltalskurva, är klart nedåtriktad.

Den korta trenden däremot, definierad som lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, är uppåtriktad sedan ca en vecka tillbaka. Vi har nu också fått köpsignaler genom att vi gått över motståndet vid 260 kr samt brutit en nedåtgående trendlinje. Dessutom har aktien en positiv divergens i vår MacD indikator vilket stärker värdet av köpsignalerna.

Nästa viktiga motståndsnivå är nu på ca 295 kr och sedan på ca 320 kr. Kanske kan vi till och med orka upp till motståndet vid ca 380 kr. Vi har nu sträckt ”gummibandet” ganska långt på nedsidan, aktien toppade ur på 496,5 kr 2010, så en uppåtrörelse kan bli ganska stor även om det bara skulle vara ett bearmarket rally. Stödnivåer har vi på ca 260, 242 och 226 kr.

Slutsats: Stoppa ur eventuella blankningar i Oriflame! Aktien kan nu lätt både gå upp till ca 295 kr som 320 kr. Nettoköper man på dessa köpsignaler så rekommenderar vi att man gör det med relativt små positioner. Den långa trenden är ju fortfarande nedåtriktad. Stop loss 241 kr.

Skulle vi mot förmodan gå under stödnivån kring 226 kr får vi istället säljsignaler. Då rekommenderar vi blankning av aktien. Stop loss 243 kr.

Oriflame (Dagsdiagram)
Oriflame (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.