Home > Korrelationer att hålla ett öga på när man köper och säljer kryptovalutor

Korrelationer att hålla ett öga på när man köper och säljer kryptovalutor

Kryptovalutamarknaden har blivit populär på sistone då allt fler institutioner har blivit intresserade av att investera i digitala tillgångar. Kryptovalutor ses för många som en alternativ digital investering och lockar till sig investerare som vill diversifiera sina portföljer.

Pandemin har dock tillfört något nytt på marknaden. Plötsligt rör sig inte kryptovalutamarknaden oberoende av andra marknader. Korrelationer med traditionella marknaden går att hitta överallt. Vissa menar att detta är ett positivt tecken då det kan innebära att marknaden har mognat. På så sätt kommer den locka till sig professionella investerare. Oavsett vad orsaken är bakom korrelationerna är det viktigt för investerare att vara medvetna om dem.

Bitcoin, guld och USD – en trio att hålla ett öga på

Kryptovalutornas marknadsandel har exploderat på senaste tid. Plötsligt har flera tusentals mynt dykt upp då intresset från privata investerare växer för varje dag som går.

Ett mynt är dock tydlig ledare bland kryptovalutorna – Bitcoin.

Om priset på Bitcoin stiger hänger även andra alternativa mynt med, och om priset på Bitcoin går ned säljer folk i regel sina andra mynt. Det är inte ofta som denna korrelation har brutits. När man köper och säljer andra mynt på kryptomarknaden är det därför viktigt att hålla koll på hur det går för Bitcoin.

Bitcoin har dock haft en märklig korrelation på sistone. Ofta rör den sig hand i hand med guldpriset och denna korrelation har blivit allt mer tydlig under pandemin. Utöver helgerna, då Bitcoin fortsätter att röra på sig, stämmer denna korrelation nästan på pip-nivå. Vi har därmed en förklaring till varför många ser Bitcoin som en alternativ digital investering.

I och med korrelationer med traditionella marknader blir Bitcoin mer av en traditionell finansiell tillgång, och mindre den revolutionerande alternativa form av pengar som valutan länge setts som. Faran är att Bitcoins ”charm” kan försvinna om detta fortsätter. Det blir bara ännu en tillgång i världen av alternativa investeringar.

Det finns dock ett wild card, och det är bristande reglering. Till skillnad från traditionella alternativa investeringar är kryptovalutamarknaden till stor del oreglerad. Det finns även ett problem med säkerhet – många bedrägerier rapporteras fortfarande där folk förlorar sina besparingar efter hackerattacker.

Det finns alltid en risk när man investerar, men när en reglerande myndighet styr innebär det att spelfältet jämnas ut, vilket gör marknaden med konkurrensutsatt, mer mogen – och mer lockande.

Detta är kanske det som Bitcoin saknar. Reglering.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto