Home > Kraftig tillväxt vid försäljning av grävmaskiner för Volvo.

Kraftig tillväxt vid försäljning av grävmaskiner för Volvo.

Försäljningen av grävmaskiner på marknaden i Kina återhämtade sig rejält under februari månad. Antalet sålda grävmaskiner i Kina steg med omkring 300 procent under februari, jämfört med motsvarande månad i fjol.

Det framgår av statistik från China Construction Machinery Association som flera banker skriver om i analyser.

Volvos försäljning av grävmaskiner ökade mer än marknaden och visade en tillväxt på över 500 procent jämfört med februari i fjol, skriver Nordea i en snabbkommentar.

Sammantaget under januari och februari har därmed marknadens grävmaskinsförsäljning stigit med 189 procent.

Enligt Credit Suisse var den totala försäljningsökningen i februari större än vad marknaden hade räknat med.

Morgan Stanley förklarar delvis den extremt höga uppgången i februari med att det kinesiska nyåret låg tidigare i år, med tanke på att en försäljningsuppgång normalt följer på nyårsfirandet.

De huvudsakliga underliggande drivkrafterna bakom efterfrågeökningen hänvisar Morgan Stanley emellertid till ett påskyndande av igångsättandet av nya infrastrukturprojekt och ett behov av att ersätta gamla maskiner.

”När vi ser framåt in i den kommande toppsäsongen, räknar vi med att en 50-procentig tillväxt (jämfört med i fjol) kommer att hålla i sig under de kommande tre månaderna”, skriver Morgan Stanley.

Credit Suisse antar i sin tur en mer positiv syn på marknaden för anläggningsmaskiner (”concrete machinery”), och räknar nu med att försäljningen kan öka med 15-20 procent under 2017 från en låg bas, jämfört med att tidigare hade räknat med en tillväxt med höga ensiffriga tal.

På Hongkongbörsen steg de kinesiska grävmaskinsaktörerna Zoomlion, Lonking och Sany Heavy Industry med 7-9 procent på tisdagen.

Kraftig tillväxt vid försäljning av grävmaskiner för Volvo.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto