Home > Kryptohandel för vanliga människor

Kryptohandel för vanliga människor

Trots min bakgrund som finanskribent och måttliga framgångar på aktiemarknaden har kryptovalutafrenesin tagit mig på sängen. Kan du, och jag, fortfarande hoppa på tåget?  

Jag kanske inte är en slashas eller ”vanlig dödlig” när det gäller handel. Jag har handlat aktier, index, råvaror och andra tillgångar i minst 20 år och skrivit om dem lika länge. Jag har till och med en universitetsexamen i datavetenskap, vilket bör göra det möjligt för mig att förstå grunderna för blockkedjan och kryptovalutor. Ändå har kryptovalutafrenesin nästan helt gått förbi mig. Men varför?

För det första behövde jag inte handla krypto då min portfölj fungerade bra utan krypto. Men i slutändan gick det inte lika bra som det hade om jag hade varit mer äventyrlig med denna alternativa tillgångsklass.

För det andra förbjöd i januari 2021 Storbritanniens Financial Conduct Authority (FCA) brittiska privata investerare att spekulera på kryptovalutor på grund av deras volatilitet, så jag skulle ha behövt registrera mig igen som professionell investerare hos min huvudsakliga spread betting-mäklare.

Vad är kryptovaluta?

”Valuta”-delen av ordet ”kryptovaluta” hänvisar till det faktum att kryptovalutor som Bitcoin är digitala eller virtuella valutor som teoretiskt kan ägas, sparas och spenderas precis som de vanliga ”fiat”-valutorna som amerikanska dollar eller brittiskt pund som vi är vana vid. ”Krypto”-delen av ordet hänvisar till det faktum att dessa valutor är säkrade med kryptografi som säkerställer att de är unika: att du inte kan kopiera eller spendera dem två gånger.

Till skillnad från traditionella valutor utfärdas vanligtvis inte krypto av en central myndighet som en regering eller bank; de är decentraliserade och baserade på blockkedjeteknik som implementerar en elektronisk distribuerad huvudbok.

Bitcoin skapades som den första decentraliserade kryptovalutan 2009. Efter det har många alternativa mynt (altcoins) skapats, inklusive Litecoin och Ethereum. Värdet av Dogecoin, som ursprungligen skapades som ett skämt, har stigit efter busiga twitter-inlägg från den amerikanska entreprenören Elon Musk.

Ta reda på hur du kan köpa Bitcoin snabbt och säkert med Paybis.

Ska jag köpa kryptovalytor just nu?

Om vi tar en titt i backspegeln borde jag ha köpt Bitcoin i oktober 2020 och sedan sålt dem i april 2021, för en nästan sexfaldig vinst på lite mer än sex månader. Med mindre än perfekt framförhållning är det kanske inte för sent eftersom Bitcoin kan studsa tillbaka från kraschen på 45%, och du kan köpa det som just nu kan vara en dipp.

Bitcoin 5-årsdiagram (källa: Yahoo! Finance)

Alternativa mynt som Dent håller även på att stiga (vilket är lite av en underdrift).

En prisprognos på kryptovaluta år 2021

Kryptofantaster tror att det bara finns en väg för sina favoritmynt att gå: till månen. För kryptofantasten och rymdpionjären Elon Musk kan detta bokstavligt talat vara sant.

Var du kan handla kryptovalutor

Mäklare som eToro låter dig handla de bästa kryptovalutorna, satsa krypto för att tjäna belöningar, kopiera andra kryptohandlares val och även investera i färdiga kryptoportföljer. Andra mäklare låter dig göra liknande saker. Här är två mäklare du kan välja bland:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto