Home > Kursrusaren Kinnevik får sänkt rekommendation av UBS (ny)

Kursrusaren Kinnevik får sänkt rekommendation av UBS (ny)

Kursen i Kinnevik har mer än fördubblats det senaste året och förhållandet mellan risk och avkastning har därför gått åt det negativa hållet. Marknadens förväntningar är för höga.

Så motiverar UBS sin rekommendationsförändring på Kinnevik från köp till sälj i analys på onsdagen.

Banken påminner om att aktien stigit med cirka 115 procent under de tolv senaste månaderna. Under samma period har det rapporterade substansvärdet stigit med måttliga 9 procent. Det betyder sammantaget att aktien har gått från den lägsta till den högsta värderingen någonsin under bara sju kvartal.

I den onoterade delen av Kinneviks portfölj finns det dolda värden (i förhållande till Kinneviks värderingar) om 17 miljarder kronor eller 61 kronor per aktie, enligt UBS uppskattningar. De dolda värdena hittar UBS i Rocket Internet (10 miljarder) och i Zalando (7 miljarder).

”Den nuvarande kursen förutsätter emellertid dolda värden om 113 kronor per aktie (30,2 miljarder), vilket vi tycker är väl tilltaget i denna tidiga fas”, skriver UBS.

UBS pekar även på att Kinnevik nu handlas till en premie i förhållande till substansvärdet om nästan 32 procent. Historiskt har aktien i snitt handlats till en rabatt på 26 procent.

UBS riktkurs ligger på 250 kronor. På onsdagen handlas aktien kring 297 kronor efter en nedgång på 0,8 procent.

Kinnevik
Kinnevik

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto