Home > Kursrusaren Seamless optimistiska inför kommande år

Kursrusaren Seamless optimistiska inför kommande år

Seamless som är verksamt inom mobila betalningar är en av årets vinnare efter ha stigit med 154 procent sen årsskiftet. Under november tappade dock aktien mark och som en konsekvens meddelar bolaget på fredagen optimism inför de kommande åren. 

Seamless betalningstjänst SEQR lär finnas på ställen som står för 70-80 procent av den svenska detaljhandelsomsättningen inom 2 år, jämfört med dagens drygt 20 procent.

Det säger Seamless vd Peter Fredell till Nyhetsbyrån Direkt på fredagen apropå nyheten om att Apotek Hjärtat avtalat med Seamless om att installera SEQR i sina
butiker.

”Vi har drygt 20 procent idag, men om två år lär vi ha en 70-80 procent”, säger han efter ett resonemang om att det viktigaste är att ha en stor andel av detaljhandeln, inte samtliga butiker, engagerade.

”Tittar vi på Axfood, som vi har med, står de exempelvis för 16 procent av hela omsättningen i detaljhandeln. Ica, som än så länge inte använder SEQR, står enligt Peter Fredell för 30 procent”, säger han.

I USA är mobila betalningar är en av de hetaste nischerna för tillfället. Nystartade bolag på området mycket höga värderingar. Vad gäller Seamless noteras aktien vid skrivande stund på 42,20 kr – en uppgång med 154 procent sedan årsskiftet.

Seamless
Seamless
GPRV
GPRV
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto