Home > Läge att gå emot konsensus inför kvällens QE-besked?

Läge att gå emot konsensus inför kvällens QE-besked?

32 av dessa 54 ekonomer som tror på QE III förutspår att den amerikanska centralbanken kommer utföra obegränsade obligationsköp medan de resterande 22 ekonomerna tror att det blir obligationsköp med förutbestämd summa och med ett fast slutdatum. Konsensus tror även att ”nollränteperioden” kommer att förlängas till 2015.

Däremot är det värt att uppmärksamma det faktum att börserna vid annonseringarna av den första samt andra rundan av kvantitativa lättnader hade fallit kraftigt i flera månader och det var en hög riskaversion i marknaden. Så är inte fallet i dagsläget. Det breda amerikanska S&P 500 index handlas på de högsta nivåerna sedan 2008, Nasdaq har inte noterats på dagens nivåer sedan år 2000 och Dow Jones är endast 6 procent från All Time High.

EUR/USD (CFD Valuta Spot-FX EUR/USD) visar också på en kraftigt ökad riskaptit och valutaparet har sedan bottennoteringen i juli stärkts över 7 procent och handlas i dagsläget på nivåer som inte har testats sedan maj. Den ökade riskaptiten i marknaden betyder att Ben Bernanke med kollegor inte nödvändigtvis behöver ”stressa” fram en ny runda av kvantitativa lättnader, trots att siffrorna över den amerikanska sysselsättningen förra veckan kom in sämre än analytikerkårens förväntningar.

Talar vi risk/reward i CFD-marknaden så torde denna i dagsläget vara på nedsidan. Om Federal Reserve ikväll beslutar att köra igång QE III är mycket av detta redan inprisat i marknaden och efter en initial positiv reaktion är risken stor att det kan bli en ”sell the news”-effekt. Uteblir QE III borde vi allt annat lika få se en kraftigt ökad riskaversion i marknaden.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.