Home > Lägg till ”mCommerce”-exponering till din portfölj med dessa 3 företag

Lägg till ”mCommerce”-exponering till din portfölj med dessa 3 företag

Ökningen av mCommerce är oundviklig med tanke på antalet smartphones i omlopp. Till 2025 förväntas mCommerce fördubbla sina andelar av detaljhandeln i USA. Vilka är de bästa företagen att köpa för att få exponering för den stigande trenden för mCommerce?

mCommerce eller mobilhandel vinner en större andel av detaljhandeln över hela världen. Föga överraskande, med tanke på antalet smartphones i omlopp och detta är nyckeln till mCommerce, alltså alla finansiella transaktioner som görs via mobilen.

Vi kan inkludera mobilbanker, mobilbetalningar och mobilshopping i denna kategori. För att exemplifiera ökningen i popularitet för mCommerce förväntas dess andel av detaljhandeln i USA fördubblas till 2025 och nå 10,5%.

Därför kan företag som använder mCommerce dra nytta av det ökade antagandet av mobila lösningar, men det gör även företag som tillhandahåller den infrastruktur som behövs för att bygga och vidareutveckla mCommerce-lösningar. Här är tre företag att köpa för att möta uppgången inom mCommerce: IBM, Oracle och Salesforce.

IBM

IBM utvecklade en mobil handelsplattform som innehåller olika funktioner i ett integrerat paket, såsom marknadsföring och kundservice. Därför är de väl positionerade att dra nytta av uppgången i mCommerce, och aktiekursen ser attraktiv ut om vi använder P/E-talet som ett värderingsmått. Aktien handlas för närvarande till ett P/E Non-GAAP (TTM) förhållande på 14,62, lägre än sektorns median med -40,47%.

Oracle

Oracles mobila e-handelsplattform erbjuder moduler som bland annat stödjer olika säljmodeller. Företaget investerade kraftigt i mCommerce-lösningar och investerare belönade ledningen genom att skicka upp aktiekursen med +41,66% YTD.

Uppgången i Oracles aktiekurs är ännu mer imponerande om vi betänker det faktum att detta är ett utdelningsbetalande företag. Oracle betalar en kvartalsvis utdelning och har en utdelningstillväxthistoria på åtta år. Värderingen ser attraktiv ut eftersom P/E Non-GAAP (TTM)-kvoten också ligger långt under sektorsmedianen.

Salesforce

Salesforce är ett annat företag väl positionerat att dra nytta av ökningen av mCommerce. Dess Salesforce Commerce Cloud är ett användbart verktyg för företag att effektivisera verksamheten från inköpsstället och slutar med efterförsäljning.

Aktiekursen steg över 11% i år och den nådde sin topp i början av november. Salesforce opererar med en bruttovinstmarginal på 74,02%, mycket högre än sektorns median.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto