Home > Läkemedelsbolaget Sobi rekylerar i stigande trend

Läkemedelsbolaget Sobi rekylerar i stigande trend

Sobi-aktien som gick starkt under 2013 inledde i slutet av förra veckan en rekylfas som fortsätter under måndagens handelssession. Läkemedelsbolagets aktie har därmed fallit 4 dagar i följd. Swedbank och Nordea tror starkt på den kommande kursutvecklingen. 

Vid 15.20-tiden på måndagen handlades Sobis aktie till 73,50 kr, en nedgång med 0,88 procent för dagen.

Aktien har fått starkt köp av Swebank och Nordea. Swedbank Markets höjde sin riktkurs på måndagen för läkemedelsbolaget Sobi till 90 kronor från tidigare 80 och upprepar samtidigt rekommendationen starkt köp.

Swedbank noterar att Sobi har ett händelserikt år framför sig med tre betydande senkliniska projekt i händelsernas centrum.

För det första väntas fas 3-resultat kring Kiobrona, ett tillväxtmedel till för tidigt födda barn under innevarande kvartal. Dessutom väntas samarbetspartnern Biogens lanseringar av de båda blödarsjukaprojekten faktor 8 och 9 i USA under det andra och tredje kvartalet i år.

Banken höjer sin så kallade styckningskalkyl (Sum Of The Parts) till intervallet 100-108 kronor per aktie, även om riktkursen stannar vid 90 kronor.

Även Nordea Markets har en positiv syn på aktien men en riktkurs på 100 kronor från tidigare 63 med upprepad stark köp-rekommendation. Banken tror verkligen på Sobis och samarbetspartnern Biogens blödarsjukaprojekt Faktor 8 och 9.

Efter att investmentbanken djupintervjuat flera ledande experter inom blödarsjuka i Skandinavien har tilltron till de båda projekten stärkts ytterligare.

Nordea menar att Sobis fina aktiekursutveckling lär fortsätta i år tack vare en snabbare och mer omfattande försäljning av preparat mot blödarsjuka efter att de
båda faktorprojekten fått grönt USA-ljus senare i år.

Rent tekniskt (kursmässigt) handlas aktien i en stigande trend på lång- och medellång sikt. Kursutvecklingen på måndagen visar köpstyrka när aktien i skrivande stund handlas kring dagshögsta och lämnat en ”svans” på nedsidan av kursstapeln.

Sobi
Sobi

Av: Direkt/Tradingportalen

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto