Home > Lancium samlade in 150 miljoner dollar för att bygga bitcoinmines i Texas

Lancium samlade in 150 miljoner dollar för att bygga bitcoinmines i Texas

Ett ökande antal företag träder in på kryptovalutaminingområdet i Nordamerika.

Det Houston-baserade teknikföretaget Lancium meddelade i går att de hade samlat in 150 miljoner dollar i ett försök att bygga Bitcoin-mines i Texas. Texas håller snabbt på att bli en av de ledande destinationerna för mining av kryptovaluta.

Till nästa år har företaget för avsikt att lansera mer än 2 000 megawatt kapacitet på sina många anläggningar. Lancium har för avsikt att använda ren energi för att minea Bitcoin och andra kryptovalutor i takt med att miljötrycket på kryptomining ökar. Lanciums verkställande direktör Michael McNamara sa;

"Jag tror att det faktum att det är alla energibolag som investerar tyder på att vi har en gemensam vision om vilken roll bitcoin-mining ska spela i nätet."

Företaget avslöjade att den senaste finansieringsomgången leddes av renenergiföretaget Hanwha Solutions och andra kraftbolag. Nordamerika har blivit en av de främsta destinationerna för kryptovalutaminers och tar över från Kina.

Kina stod tidigare för mer än 50% av Bitcoins hashpower. Trenden förändrades dock i år då den kinesiska regeringen slog ner på mining av kryptovalutor och andra kryptorelaterade aktiviteter.

Som ett resultat av förbudet flyttade kinesiska miners sin verksamhet till andra delar av världen, inklusive Kazakstan och Ryssland. Däremot är de nordamerikanska länderna, Kanada och USA några av de största vinnarna.

USA står nu för det högsta Bitcoin-hashratet i världen. Det är första gången USA intog den ståndpunkten. I USA har Texas blivit hem för de flesta kryptovalutaminersen på grund av dess rikliga sol- och vindenergikällor.

Staten har också antagit positiv lagstiftning som skulle säkerställa att investerare och innovatörer i kryptovaluta trivs i regionen. Tack vare sin progressiva lagstiftning har Texas blivit en av de största förmånstagarna av kryptovalutor i USA.

Bitcoin har underpresterat under de senaste veckorna och handlas för närvarande strax över $56k-nivån, en nedgång med mer än 18% från deras all-time high på $69k som de uppnådde för två veckor sedan.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto