Home > Långsiktig teknisk analys av EURUSD

Långsiktig teknisk analys av EURUSD

EURUSD-paret har varit ett av de valutapar som presterade bäst under 2020. Paret steg från under 1,07 till över 1,23 utan någon direkt korrigering. Hur ser framtiden ut för det mest populära valutaparet på valutamarknaden?

2020 innebar en stor brytpunkt från ett tekniskt perspektiv. För första gången på flera år bröt sig EURUSD ut från en nedåtgående kanal. Valutaparet lyckades inte bara med detta utan testade även kanalens övre kant, vilket vidare bekräftar genombrottet.

Vilka nivåer är viktiga för tjurarna?

Sedan i april förra året har EURUSD:s kurs varit vertikal. Förutom i september och oktober, då kursen korrigerades, har paret rört sig i en rak linje.

Definitionen av en björnaktig trend behöver ett antal låga lågpunkter och höjdpunkter. Så länge som serien håller sig fast finns det ett bias nedåt. Med detta sagt bör inte tjurarna på marknaden fira än, trots detta tjurartade genombrott för EURUSD. Anledningen är den ovan nämnda serien – medan den är där finns det fortfarande ett björnaktigt bias.

Ett sant tjurartat sentiment kräver ett genombrott över den tidigare låga höjdpunkten. Mer specifikt krävs en rörelse över 1,25 för att försegla det tjurartade genombrottet då detta är det ögonblick då marknaden tar ut den tidigare höga lågpunkten.

Vad är viktigt för björnarna?

Björnar blev extremt testade under 2020. För att fortsätta satsa kort på EURUSD-paret under en så stark ökning kräver ett stort konto och mycket leda och värk. Det finns dock hopp, åtminstone så länge som stigningen inte tar sig över 1,25.

Korrigeringen under september och oktober, följt av en stark ökning i november och december, kan innebära att EURUSD-paret håller på att formera ett ”head and shoulders”-mönster. För att det ska ske bör marknaden vända den ökning som skedde under de sista två månaderna under föregående år och konsolidera runt 1,16. Om detta sker kan björnar försöka få paret att gå under 1,16, vilket kan agera som mönstrets nacke.

Allt sammantaget är detta ett avgörande år för EURUSD. Å ena sidan har vi en ny administration i USA som är redo att ta över makten. Å andra sidan har vi två centralbanker som är mitt uppe i massiva penningpolitiska lättnader. Det tekniska perspektivet kan vara det enda som erbjuder en konkurrensfördel för traders.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.