Home > Lär dig hantera dina förluster i trading

Lär dig hantera dina förluster i trading

Trots att jag vet att förluster är en del av tradingen så är det något jag avskyr, jag kommer aldrig att vänja mig till 100%.

Men det finns sätt att få bättre kontroll på den känslan och det är att ha en bra winratio, men det är bara halva sanningen då en winratio endast indikerar antal vinster och förluster, inte hur stora vinsterna eller förlusterna egentligen är.

Win/loss ratio bör kombineras med risk to reward ratio, (vilken jämför storleken på vinsterna/förlusterna).

Låt säga att din win/Loss ratio är 70/30, det är ju trevligt, men om förlusterna är tre gånger så stora som vinsterna så är det inte lika trevligt längre.

Kombineras dessa två så ökar dina chanser avsevärt att lyckas med tradingen. Min win/loss ratio är runt 60/40 och risk/reward är 1:2.5 – 1:4.
Förluster är som sagt oundvikliga så det är bara att börja jobba med psyket och bli hänsynslös och känslokall.

Tyvärr så gör det att man inte blir överdrivet glad när en vinst kommer, så är det för mig, jag måste hålla mig fokuserad, kontrollerad och inte dras med i de livsfarliga känslorna ”feer and greed”.

Jag försöker att inte titta på enskilda trades utan försöker se allt på ett längre tidsperspektiv, förlusten jag gör idag spelar ingen större roll eftersom jag gör 100 tals trades varje år, så 1 trade är bara en liten pusselbit när året är slut. Här är några steg att ta för att bättre ha kontroll på den jobbiga känslan vid förluster.

  • en stabil win/loss ratio
  • en hållbar risk/reward ratio
  • använd alltid stoploss
  • minska exponeringen om det känns obekvämt
  • när en förlust inte ”svider” för depån då är det rätt storlek.
  • förlusterna är behövliga för att nå ditt mål.
  • se tradingen ur ett längre tidsperspektiv.
  • använd dig av 300% konceptet. ( läs mitt tidigare inlägg).

Efter gårdagen uppstod en köpsignal på OMXS30 då indexet tog sig ner till stödet runt 1257, en köpsignal blev aktuell vid 1263 som påtalades i tradingbrevet från World of Trading. Det finns ett motstånd vid 1274-1275 som kan stoppa oss, annars kan OMXS30 kanske ta sig upp till högre nivåer.

OMXS30
OMXS30
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto