Home > Lär dig simma mot strömmen på börsen!

Lär dig simma mot strömmen på börsen!

FlockbeteendeStörst kommer dock rädslan för att känna dig annorlunda att vara. Att vara en bra trader innebär ofta att  gå mot strömmen och ta exakt motsatt hållning mot vad som gäller för tillfället; du köper när alla andra säljer och vice versa.

Allt du har är sannolikheter för att en enskild trade ska gå vägen medan känslan bara handlar om just denna trade. Det är då lätt att  tappa huvudet när alla runtomkring dig skriker ”sälj” men ditt system säger köp.

För att komma över detta måste du lära dig att lösgöra dig från andras åsikter. Det är  redan när man växer upp som de flesta anammar andra åsikter om en själv vilket sedan fortsätter i vuxenvärlden, som att man kan vara blyg eller utåtriktad, djärv eller tystlåten; några typer av karaktärsdrag som efter ett tag börjar definiera dig.

Mycket av detta är dock skapat inte av dig utan av utomstående, folk som vill placera dig i ett visst fack så att du ska bli mer förutsägbar,  då det ofta är frustrerande och skrämmande för vissa att inte kunna lista ut hur en annan person fungerar. Avundsjuka spelar också en roll: Om du är bra på något kanske vissa får dig att känna dig konstig eller oönskvärd till exempel. Även folks beröm kommer ofta med baktankar som är designade att styra in dig till speciella ideal de vill se i dig.

Vad man måste göra är att själv ta tag i den här biten och härda dig själv mot alla sådana här attacker så att man sedan kan forma de karaktärsdrag man vill ha eller se till att åsikter inte påverkar en känslomässigt, så man kan ta rationella beslut i lugn och ro.

Så fort du lägger en order kommer det vara som om du teleporteras till en boxningsring där du har en av huvudrollerna och folk står och skriker  runt omkring dig. ”Din förlorare” ,”Du är ingenting”, ”Tror du verkligen att du ska lyckas med den här traden.”

Vad som är väldigt bra att tänka på då är att allt detta  bara är folks åsikter men det gäller trots det att verkligen ha övat på dina reaktioner att stå emot dessa så att de rinner av dig som vatten på en gås när det väl är skarpt läge.

Det är inte lika lätt som det låter men väl värt det. Du bryter en livslång vana: Att ständigt mäta ditt värde efter vad andra tycker om dig. Tillslut blir känslan av att inte ta åt sig beroendeframkallande. Du går inte framåt eller tillbaka med deras åsikter i åtanke. Detta betyder å andra sidan inte att du avskärmar dig ifrån den rådande opinionen: Aktiehandel handlar om just att bedöma vart vinden blåser, men du gör nu detta från ett starkare läge när du tror på dig själv. Visst kommer det finnas lägen där det är mycket bra att följa med strömmen, men du kommer också kunna göra detta så mycket bättre om det är ett medvetet beslut från din sida än ett omedvetet. Detta betyder också att du kommer kunna hoppa av mycket lättare när trenden har vänt då du egentligen inte är en del av euforin utan bara simmar med den.

Vem bryr sig om till exempel Warren Buffet har gått ut och sagt att den aktien du äger är värdelös?

Om aktien till exempel  är i en exponentiellt stigande trend och fortsätter vara det   och du har gjort din hemläxa och vet exakt under vilka omständigheter du ska sälja, varför ska du vara orolig? Du kan ändå bara följa och lite på dina indikatorer, inte någon annans. Buffett kanske bara vill snacka ner aktien eller ser det hela från ett längre perspektiv än vad du handlar på. Med detta i åtanke kan du agera med tillförsikt och kan hålla huvudet kallt!

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto