Home > Lär känna dina vänner, men lär känna dina fiender ännu bättre

Lär känna dina vänner, men lär känna dina fiender ännu bättre

Rubriken är ett citat från Sun-Tzu, kinesisk general 540 f.kr.

Det var ett uttryck som jag tidigt fick lära mig när jag började trada. S&P 500 som jag trodde var min vän i början visade sig vara något helt annat, jag fick ständigt örfilar och sparkar rakt i magen, jag blev släpad, förnedrad och spottad på, jag tänkte till slut att nu är det väll nog, men icke, misshandeln fortsatte, när jag till slut var totalt hånad och förödmjukad så kröp jag undan, satte mig upp(eftersom jag låg ner) för att sedan ställa mig upp, jag backade undan ytterligare och bestämde mig för att lära känna min fiende och mig själv utan och innan, oavsett hur lång tid det skulle ta. Det tog sex år.

6 år av intensivt lärande och handlande med småpengar nätterna igenom gjorde att jag till slut lärde känna mig själv och S&P 500.

Nu, några år efter att jag fått sista örfilen så har jag hittat ett sätt att parera slagen och vara flexibel i min handel, för örfilarna fortsätter ständigt komma, och ibland så får jag en välbehövlig örfil. skillnaden nu är att jag känner mig själv och min fiende bättre, örfilarna blit färreoch inte lika hårda, jag bibehåller fortfarande balansen, nu jag tar inte en trade om jag inte är 100% säker på hur jag ska agera i varje given situation(tradingregler), och framför allt, när jag kliver in så gör jag det med 100% disciplin och med tron om att inget kan stoppa mig. Nu idag kan jag nästan kalla S&P 500 för min ”vän”, i alla fall från min sida.

Studera din marknad och lär känna den. Handla med riktiga pengar, även fast det endast sker på en låg nivå, du kommer aldrig annars komma i kontakt med ditt innersta psyke. Låtsastradar du nu, så förblir det så även i framtiden när du avser att trada på riktigt, viktiga variabler utelämnas nämligen när man inte tradar med riktiga pengar, som t ex psyket. Det är min åsikt och erfarenhet iallafall.

Allt som skrivs här ska vara helt ärligt och transparent från min sida. Kommentera gärna om det är något ni inte håller med om, eller, om ni håller med om något så kommentera gärna det också.

För att ni ska få en bra bild av mig och hur jag tänker så får ni en kort intro om min personlighet.

Jag har alltid försökt att göra saker o ting så enkla som möjligt, det ska inte krånglas till i onödan.
Om något är komplicerat så strävar jag efter att göra en enklare version utav det.
Med den attityden så har trading helt klart varit en stor utmaning för mig då det finns väldigt många sätt att krångla till sin trading på i form av en hel drös av olika indikatorer.

Jag har cyklat på elitnivå när jag var yngre och därifrån har jag fått en otrolig envishet att aldrig ge upp, bestämmer jag mig för något som jag tycker är kul så blir jag nästintill ”besatt” utav det.

Jag kommer ihåg en av de större tävlingarna då som hette Stockholm cup bestående av 6 etapper, jag hade innan tävlingen startade bestämt mig för att jag ville och kunde vinna 6 av 6 möjliga etapper vilket då ansågs omöjligt.

Innan varje etapp så visualiserade jag hela tävlingen i huvudet, varje kurva, varje backe, exakt hur och när saker och ting skulle ske, och när jag skulle lägga in nådastöten, och hur jag skulle agera om det inte blev så, samt hur jag kunde styra upp situationen. Jag vann 5 av 6 etapper och kom 2a på den jag inte vann. Detta är inget skryt på något sätt utan jag vill bara framhäva hur stark tankens och viljans kraft verkligen är.

För att inte tråka ut er med mig själv så ska jag här redogöra för mina tradingregler.

Jag swingtradar på en dailychart med candlesticks. Jag ritar upp viktiga motstånd och stöd på charten och sedan sätter jag prislarm och stänger ner skärmen. Positionerna håller jag från ca 1-5 dygn lite beroende på utveckling.

Jag agerar enligt nedan när något prislarm utlöses.
Mina tradingregler består av 4 punkter som MÅSTE bekräftas för att jag ska ta en position.

– 20 dagars glidande medelvärde ska gå åt samma håll som jag handlar åt.
– Ett motstånd/stöd måste ha bekräftats
– Sker ovan nämda punkter så måste en rekyl på 60 eller 5 minuterscharten uppstå
– Uppstår rekylen enligt ovan nämnda scenario så köper/säljer jag strax över/under motstånd/stöd med en stoploss strax över/under motståndet/stödet.

När jag sedan befinner mig i en position som går rätt så flyttar jag stoplossen till breakeven.

Är dom glada dagarna över för Amerikanska index?

USA s ekonomi är hårt pressad, flera länder i Europa står inför ruinens kant, ett nytt krig i Syrien som får världen att stå splittrad i den frågan. Har vi sett slutet på de glada dagarna där bla S&P 500 nått historiska nivåer? eller orkar indexet åter stiga trots allt detta?

Oavsett vilket så kommer jag att agera som vanligt, jag förlitar mig på min tekniska analys och har en tro på att S&P kommer handlas ner ytterligare innan en vändning kommer, men självklart så måste detta bekräftas enligt min strategi, innan det så håller jag mig lugn.

Börsen var stängd igår men i dag har vi några motstånd att bevaka där rekyler ner kan uppstå.

Viktiga motstånd att bevaka under dagen är:
1649, 1655, 1662, 1670, 1670

Skulle en rekyl uppstå på någon utav dessa nivåer så är det läge att sälja enligt mig.

S&P 500
S&P 500
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto