Home > Ljusare kinabild bakom rekommendationshöjning av Atlas Copco.

Ljusare kinabild bakom rekommendationshöjning av Atlas Copco.

Industriefterfrågan i Kina verkar vända uppåt att döma av den senaste rapportfloden och färska PMI-siffror, vilket gynnar Atlas Copco som har 10 procent av sin försäljning och framför allt de viktiga industrikompressorerna där.

Det skriver Société Générale i en rekommendationshöjning till behåll från sälj, daterad 3 november. Riktkursen höjs till 255 från 195 kronor.

”Exekveringen har visat sig bättre än väntat, gruvverksamheten har stabiliserats, och – kritiskt nog – tycks trenderna i Kina förbättras”, skriver banken.

Att Atlas Copco skapar ett nytt affärsområde för vakuumteknik betecknas också som positivt, ”med den kommande kapitalmarknadsdagen som ett tillfälle att visa på dess värde”, heter det i analysen.

Tidigare har Société Générale argumenterat för att Atlas Copcos 30-procentiga premiumvärdering gentemot sektorn inte är rimlig. Den nuvarande premien anges till 20 procent, något banken anser välmotiverat givet minskade risker i gruvan och de möjligheter som bjuds i Kina.

Atlas Copco A var ned 0,5 procent efter en halvtimmes handel på fredagen. OMXS30 var samtidigt ned 0,7 procent.

Atlas Copco (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.