Home > Lockhart spår två eventuellt tre räntehöjningar under 2017.

Lockhart spår två eventuellt tre räntehöjningar under 2017.

Federal Reserves delstatschef i Atlanta, Dennis Lockhart, spår två eller möjligen tre räntehöjningar i år.

Det sade han, som inte har rösträtt i Feds styrkommitté FOMC i år, vid ett tal i Atlanta på måndagen.

”Jag tror det finns ett scenario enligt vilket takten är tre [höjningar] 2017. Det finns också ett scenario enligt vilket vi kommer att ha två”, sade han, och bekände sig till den mer försiktiga sidan av dessa två scenarion.

I december var medianestimatet bland de 17 FOMC-ledamöterna tre höjningar med en kvarts procent per gång under 2017. Vid en mätning i september låg prognosen på två höjningar, det vill säga kommittén hade blivit något mer hökaktig i december.

Bland Dennis Lockharts uttalanden om läget i USA:s ekonomi fanns att december månads sysselsättningsrapport enligt honom var ”tämligen tillfredsställande” och en signal om att USA möjligen har kommit närmare full sysselsättning. Rapporten publicerades på Trettondagen och vittnade om 156.000 nya jobb utanför jordbrukssektorn under december.

Dennis Lockhart betraktar vidare finanspolitisk stimulans – läs Donald Trumps infrastrukturplaner – som en ”uppåtrisk”, och sade att sådana stimulanser måste vara insiktsfulla och kloka. Helst ska dessa, menade han, fokusera på produktivitetsökningar.

”Ekonomin av i dag är väl positionerad för måttlig tillväxt och stadigt förbättrade villkor”, sade han som en allmän kommentar, samt:

”Det är mindre säkert att ekonomin är positionerad för ett uppbrott mot betydligt högre varaktig tillväxt.”

Han påpekade också att det än så länge är för tidigt att baka in några effekter av Donald Trumps stimulansplaner i prognoser för USA:s ekonomiska tillväxt.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto