Home > Londons finansdistrikt befarar skifte till hårt Brexit.

Londons finansdistrikt befarar skifte till hårt Brexit.

Londons finansdistrikt, City of London, befarar att Theresa Mays regering håller på att skifta hållning mot ett ”hårt Brexit”.

Enligt tidningen Financial Times blir seniora finansmän alltmer alarmerade över ett växande politiskt momentum för ett ”hårt Brexit” och som de befarar skulle gröpa ur förtroendet i näringslivet, leda till att företag lämnar landet och skadar finansdistriktet.

Ledande bankmän som hållit samtal med regeringsministrar har sagt till Financial Times att de tror att premiärminister Theresa May kommer att ta Storbritannien ut ur EU:s inre marknad och tullunion. De befarar att politiken utformas av ministrar som röstade för Brexit som Liam Fox, internationell handelsminister, som i juli sade att Storbritannien antagligen skulle lämna tullunionen, och Brexit-ministern David Davis, som sagt att det är ”osannolikt” att Storbritannien skulle stanna kvar i den inre marknaden.

”Faran med hårt tal nu är att det ökar osäkerheten, minskar förtroendet och kommer att resultera i att företag inleder sina planer att lämna Storbritannien”, sade John McFarlane, ordförande för Barclays och lobbygruppen TheCityUK.

En chef på Wall Street uttryckte oro för att Theresa May inte fullt ut förstår konsekvenserna för finansdistriktet med en ”hård Brexit”, medan andra finansmän hävdar att tjänstemän är rädda för att förklara de breda riskerna med att lämna EU:s ekonomiska kärna.

Analyser som Financial Times gjort visar att 96 banker som är baserade i Storbritannien och säljer tjänster in i EU (passporting) har tillgångar på 7.500 miljarder pund, anställer direkt 590.000 personer och gör årliga vinster på cirka 50 miljarder pund.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto