Home > Londons koppar faller medan dollarn är stadig

Londons koppar faller medan dollarn är stadig

  • Kopparpriserna är nere på grund av inflationsrädsla och utbudsbrist
  • Metallens pris per ton sjönk med 0,3% på fredagsmorgonen, efter ytterligare 0,6% nedgång på tisdagen
  • Dollarn har stärkts mot euron, yenen och pundet mitt under vad som verkar som att Fed kommer att påskynda räntehöjningar

Kopparpriset sjönk på fredagen efter att dollarindexet steg till sin högsta nivå på månader, vilket ökade investerarnas rädsla för inflation.

Marknaden ser ofta på koppars prestanda som ett mått på tillväxt över de globala marknaderna, och denna veckas förstärkning av dollarn mot sina jämlika har sett att metallen har sjunkit och det ökar rädslan för att återhämtningen efter COVID-19 kan ta längre tid än förutspått.

Värdet på koppar på London Metal Exchange föll med 0,3% för tremånaderskontraktet. I tidiga affärer på fredagen handlades metallen för $9 608 per ton, även om förlusterna sannolikt verkar stoppas i senare sessioner och förmodligen avslutar koppar veckan i grönt.

Kopparpriserna sjönk också på tisdagen då marknaden reagerade på potentiella brister. De utbredda leveranskontrakten i december sjönk med 0,6% och handlades för runt $9 614 per ton. Dystra inflationsnyheter på torsdagen ökade ångesten när amerikanska lagstiftare såg ut att godkänna infrastrukturnotan på 1 biljon dollar.

Sektorn har också hindrats på grund av oro på den kinesiska fastighetsmarknaden, och då eftersom den största andelen av globala kopparreserver finns i landet.

Spotguld minskade också med 0,22% på fredagen och stod på $1 857,52 per ounce vid kl.07:20 GMT. Men även om ädelmetallen har sjunkit från flera månaders toppnivåer som nåddes tidigare i veckan, är den på väg mot sin bästa veckoavkastning sedan maj. I skrivande stund kommer guld att slå 2,2% i sjudagarsvinst.

Hetare-än-förväntad inflationsdata för USA har lett till att marknaden satsar på att Fed höjer räntorna, och världens största ekonomi kommer sannolikt att uppleva en avmattning i sin förväntade återhämtning.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto