Home > Lucara Diamond på högsta nivån sen hösten 2012

Lucara Diamond på högsta nivån sen hösten 2012

Gruvbolaget Lucara Diamond är undervärderat vid nuvarande kursnivåer. Det är motivet bakom Lukas Lundins köp av 100.000 aktier i diamantbolaget.

”Aktien är jättebillig nu. Den handlas till cirka fyra gånger kassaflödet, medan konkurrenten Petra handlas till tio gånger. Den gruvan har gått mycket bättre än vi vågat hoppas”, säger han till Nyhetsbyrån Direkt i samband med Pareto Öhmans råvarudag på onsdagen.

Lite lustigt var att Lukas Lundin köpte en del av de 100.000 aktierna precis innan Lucara höjde prognosen för försäljningen 2013 från 90 miljoner dollar till 118 miljoner. Men det beskriver styrelseordföranden som ett misstag.

Det kanadensiska analyshuet Paradigm höjer sin riktkurs för gruvbolaget Lucara Diamond till 1:20 kanadadollar, cirka 7:65 kronor, från tidigare 1:10 dollar. Rekommendationen köp behålls. Det framgår av en analys daterad den 30 maj.

Lucaras nyligen höjda försäljningsprognos kom inte som någon överraskning mot bakgrund av den framgångsrika försäljningen av stora och ovanliga rådiamanter, menar Paradigm, som höjer sin prognos för försäljningen uttryckt i carat från 409.000 carat till 436.000 carat för 2013.

Lucara höjde den 28 maj caratprognosen med 5 procent till 420.000 carat och försäljningsprognosen med 31 procent till 118 miljoner dollar.

”Karowegruvan fortsätter att överraska på uppsidan vad det gäller kvalitet och storlek på de utvunna diamanterna”, skriver Paradigms analytiker om Lucaras gruva i Botswana.

Ser vi till aktiekursen kan konstateras att den är ”sträckt” på uppsidan. Detta innebär att sannolikheten för en korrigering ökat. Korrigeringen skulle betraktas som andhämtning innan nya uppgångar. Andhämtningen kan antingen ske via en rekyl ner eller en sidledes rörelse för att eliminera det överköpta tillståndet.

Lucara Diamond
Lucara Diamond

Av: Tradingportalen/Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto