Home > Lucara Diamond stiger till kraftigt överköpta nivåer

Lucara Diamond stiger till kraftigt överköpta nivåer

Gruvbolaget Lucara Diamond steg brant på Stockholmsbörsen under torsdagens handel och bygger därmed på onsdagens uppgång till kraftigt överköpta nivåer. Under året hittills har aktien stigit drygt 155 procent.

Lucara, vars huvudsakliga tillgång är diamantgruvan Karowe i Botswana, redovisade efter börsens stängning i fredags ett starkt resultat för det tredje kvartalet och bekräftade att intäktsprognosen för året slagits. Av rapporten framgick också att bolaget numera är skuldfritt och sitter på en rejäl kassa.

Sedan dess har kanadensiska BMO och Paradigm höjt sina riktkurser för bolaget, samtidigt som vd William Lamb besökt Stockholm och presenterat verksamheten. Den bild han målar upp av bolaget är positiv.

”Vi har nu brutit en stor mängd malm och haft en stadig ström av stora stenar. Sannolikheten talar för att vi kommer att se mer av den varan när vi fortsätter att bryta i samma områden”, sade han till Nyhetsbyrån Direkt och flaggade för en optimistisk prognos för 2014.

Lucara handlades vid 14.30-tiden till 10:65 kronor, en uppgång med 12 procent för dagen. I kanadensisk handel stängde aktien på onsdagen till rekordkursen 1:54 kanadadollar.

Tekniskt sett handlas aktien i tveklöst stigande trend på kort- och medellång sikt. Senaste veckornas uppgång har gett aktien ett överköpt tillstånd.  Att aktien är kortsiktigt överköpt (RSI på hög nivå) är dock ingen säljsignal men sannolikheten för en korrigering ökar.

Som trendföljare kan rekyler ner mot de glidande medelvärdena användas för att komma in i den stigande trenden till fördelaktigare priser.

Lucara Diamond
Lucara Diamond
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto