Home > Lucara Diamonds vd meddelar att den starka trenden ska fortsätta nästa år

Lucara Diamonds vd meddelar att den starka trenden ska fortsätta nästa år

Det First North-noterade gruvbolaget Lucara Diamond stiger kraftigt på fredagen i spåren av den reservuppdatering som offentliggjordes sent på torsdagen. Den starka trenden ska fortsätta nästa år kommenderade vd William Lamb och syftade till bolagets tillgångsuppdatering.

”Det är ett positivt besked och vi ser fram emot ytterligare detaljer i den fullständiga rapporten inom 45 dagar. Vi räknar med att aktien ska reagera positivt på nyheterna”, skrev RBC Capital Markets inför börsöppningen.

Aktien var som mest upp 18,5 procent på fredagen, men byter ägare i skrivande stund till 13 procent. ”Svansen” på uppsidan av fredagens kursstapel visar hur köparna tappat en stor del av uppgången.

På fredagseftermiddagen meddelade gruvbolaget kommer att bryta mer än hälften av 2014 års malmvolymer från den södra delen av Karowegruvan i Botswana, ”South lobe”, där många av årets bästa fynd gjorts.

Det sade vd William Lamb på fredagens telefonkonferens, som hölls med anledning av bolagets tillgångsuppdatering.

”Vi väntar oss, baserat på vad vi sett hittills, att den starka trenden ska fortsätta nästa år”, sade han.

Vidare framkom att Lucara preliminärt räknar med att behandla 2,3-2,5 miljoner ton malm under 2014. Försäljningen väntas hamna på i storleksordningen samma mängd rådiamanter som under 2013, då guidningen var för en försäljning om 420.000 carat. Den officiella prognosen väntas dock inte bli offentlig förrän i januari 2014.

Årets avslutande försäljning av diamanter ur standardsortimentet gav ett snittpris på cirka 250 dollar per carat, sade William Lamb också. Det var en förbättring jämfört med den första ordinarie auktionen under kvartalet.

”Den första försäljningen under det fjärde kvartalet ägde rum vid ett tillfälle när det rådde stor osäkerhet i marknaden och vi såg ett nedåttryck på priserna. Många köpare kom dock tillbaka till den sista försäljningen”, sade han.

Någon brist i sortimentets kvalitet handlade det inte om, insisterade vd:n.

Lucara Diamond
Lucara Diamond

Av: Tradingportalen/Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto