Home > Lufthansa och piloter överens om lönedispyt.

Lufthansa och piloter överens om lönedispyt.

Det tyska flygbolaget Lufthansa har accepterat rekommendationer från medlare i en långvarig dispyt om löner med piloternas fackförbund, och som kommer att öka kostnaderna med 85 miljoner euro per år.

Det rapporterar Reuters på onsdagen.

Enligt Lufthansa inkluderar rekommendationerna löneökningar för 5.400 piloter på totalt 8,7 procent i flera steg samt engångsbetalningar till ett värde på totalt 30 miljoner euro.

För att täcka upp för de ökade kostnaderna kommer 40 nya flygplan som är på väg att levereras inte ska ha personal med kollektivavtal vid huvudbolaget, utan personalen ska komma från annat håll inom bolagsgruppen, enligt Lufthansa.

Lufthansa försöker minska sina kostnader men piloterna har strejkat 15 gånger sedan i början av 2014 på grund av dispyter med företagsledningen över bland annat löner och tidig pension, vilket har kostat företaget flera hundra miljoner euro i uteblivna vinster.

Reuters rapporterar vidare att även piloternas fackförbund har godtagit medlarnas bud och att de kommer att be medlemmarna rösta om avtalet. Resultatet bedöms vara klart i slutet av mars.

Lufthansa och piloter överens om lönedispyt.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
EU
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto