Home > Lugn vecka för valutahandlare

Lugn vecka för valutahandlare

Den ekonomiska kalendern denna vecka är lugnare än vanligt utan några stora rapporter med ett par undantag. Till följd av det kommer troligtvis marknaden konsolidera och fokusera mer på prisförändringar för aktier snarare än något annat.

Pandemin äger fortfarande rubrikerna då vaccinationskampanjen pågår för fullt i avancerade ekonomier. Positiva nyheter om detta lär förbättra sentimentet, och därmed få aktiemarknaden att stiga ännu mer.

Amerikansk CPI och ekonomisk prognos från EU höjdpunkter denna handelsvecka

De huvudsakliga händelserna denna vecka är amerikansk CPI, det vill säga konsumtionsprisindex. Detta kommer på onsdagen och förväntas stiga med 0,3% månad över månad. Om vi betänker de monetära och finansiella lättnader som äger rum i USA bör vi inte överraskas om denna siffra stiger med mer än vad ekonomer har förutspått. Vi bör även titta på inflationen i Europa, då förra veckan var en överraskning uppåt.

Samma dag förväntas Fed:s Powell hålla ett virtuellt tal på Economic Club of New York. Som alltid när Fed:s ordförande talar rör sig marknaderna, så fokus på onsdagen blir på dollarn och den amerikanska aktiemarknadens riktning.

En dag senare får den ekonomiska prognosen för EU euro-paren att flytta på sig. Detta är en kvartalsrapport som ger en prognos över de ekonomiska förhållandena för de kommande två åren och tar flera variabler i åtanke (nästan 200 sådana). Till följd av det anses det vara en av de mest värdefulla ekonomiska rapporterna för Euro-områdets ekonomi, och höjdpunkterna från den kan få EURUSD och andra euro-par att flytta på sig.

Denna vecka, som nämnts tidigare, är ganska tunn vad gäller händelser på den ekonomiska kalendern. När detta sker brukar det gynna starka marknadsrörelser, med lite eller ingen tillbakagång. Därför bör man inte luta sig tillbaka i tron att marknaderna inte har någon anledning att flytta på sig – för det kommer de göra. Potentiella katalysatorer denna vecka blir aktiemarknaden i USA och priset på guld.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto