Home > Lundin Mining även intressant ur ett tekniskt perspektiv

Lundin Mining även intressant ur ett tekniskt perspektiv

Lundin Mining är upp 3,55 procent till 29,78 kr på måndagen efter att Dagens industri gett aktien en köprekommendation i måndagens upplaga. Efter att studerat aktiekursen kan vi konstatera att aktien även ser intressant ut ur ett tekniskt perspektiv. 

Dagens Industri menar:

Gruvbolaget Lundin Mining står inför en period av kraftig produktionstillväxt tack vare köpet av koppar- och nickelprojektet Eagle i USA. Bolaget kommer dessutom sannolikt att gynnas av stigande metallpriser under det kommande året. Även med nuvarande låga nivåer finns emellertid förutsättningar för att den pressade aktiekursen ska kunna lyfta.

Köpet av Eagle gjordes sannolikt vid rätt tidpunkt, då metallpriserna var som lägst och sentimentet i gruvsektorn inte kunde bli sämre. Än viktigare är dock att Eagle är ett högkvalitativt gruvprojekt med höga metallhalter och låga produktionskostnader, skriver tidningen vidare.

I dagsläget värderas bolaget för lågt av aktiemarknaden, enligt Di.

”Lundin Minings högklassiga produktionstillväxt, bolagets starka finansiella ställning samt det faktum att bolaget har en opportunistisk och erkänt framgångsrik huvudägare gör att den borde handlas med premie jämfört med sektorn”, skriver tidningen om Lundin Minings aktie.

Den tekniska risken med Eagle är redan borta i och med att 65 procent av arbetet inför produktionsstarten är klart. Den största risken nu är att välorganiserade motståndare mot nya gruvor sätter käppar i hjulet. Någon risk för en försening ser vd Paul Conibear dock inte för närvarande, enligt en intervju i samband med analysen.

Lundin Mining ur ett tekniskt perspektiv

Lundin Mining handlas på en oförändrad nivå sen början på 2012 och är ner ca 12 procent under innehavande år.

I somras forcerade aktien den fallande trendlinjen, återtestade trendlinjen vid ett par tillfällen och den underliggande trenden kan nu betraktas som positiv och indikerar fortsatt återhämtning.

RSI-indikatorn visar på ett stigande momentum i aktien och det glidande medelvärdet på 100 dagar sammanfaller med den underliggande trenden och därmed utgör ett tekniskt stöd.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att trendbilden i det medellånga perspektivet ser positiv ut och stödnivåerna på nedsidan som utgörs av det glidande medeltalet och trendlinjen, anses som en nivå där förhållandet mellan risk och avkastning är attraktivt.

Lundin Mining
Lundin Mining
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto