Home > Lundin Mining i en stark uppåttrend

Lundin Mining i en stark uppåttrend

Lunding Mining är en av årets vinnare med en uppgång på fantastiska 32% hittills i år. Det är lite omvända handen från förra året då aktien istället gick ner med hela 46%. Det är också mönstret i år att förra årets förloraraktier, de cykliska bolagen, är årets raketer.

Den långa trenden i Lundin Mining, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalslinjen, har inte hunnit vända uppåt ännu men vi ligger i en stark kortsiktig uppåttrend.

Aktien fick en kraftig köpsignal när den gick över 30 kr motståndet som vi bland annat har skrivit om i vår analys av Lundin Mining den 20 oktober. Köpsignalen indikerar att aktien ska kunna gå upp till ca 39 kr. Där omkring har vi också motståndsområden, nämligen vid ca 38,5 kr och ca 42. Därför blir 38-42 kr vårt målområde för Lundin Mining under denna uppgång.

Strax under aktiekursen i skrivande stund på 34,4 kr så har aktien en uppåtgående trendlinje som ger stöd vid ca 32-33 kr. Under det så har vi också ett viktigt stöd vid 30 kr nivån.

Stochastic-indikatorn visar att aktien är överköpt. Överköpt kan dock en aktie vara under en relativt lång period om aktien befinner sig i en stark trend, så det behöver inte betyda aktien tvunget snart måste gå ner just nu.

Har man tidigare köpt på de köpsignaler som givits när aktien gick över 30 kr så rekommenderar vi att man säljer av positionen i området kring 38-42 kr. Alternativt så använder sig man där av en väldigt tajt stop loss.

Har man inte aktien sedan tidigare kan man utnyttja eventuella nedåtrekyler till att köpa aktien. Köp då gärna relativt små positioner då den långa trenden i aktien fortfarande är nedåtriktad. Stop loss om aktien stänger under 28 kr. Flytta upp stop lossen allteftersom aktien går upp.

Lundin Mining (Dagsdiagram)
Lundin Mining (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.