Home > Lundin Mining köpsignal om över 30 kr

Lundin Mining köpsignal om över 30 kr

Gruvbolaget Lunding Mining har inte rosat marknaden i år utan istället fallit i kapp med att metallpriserna rasat och konjukturpessimismen tilltagit. Aktien har i år, beräknat på kursen i skrivande stund 26,48 kr, gått ner med hela 46% vilket är mer än dubbelt så mycket som för OMXS30 som gått ner med 19%. Delårsrapport väntas torsdagen den 27 oktober.

Den långa trenden för Lundin Mining är nedåtriktad.

Även den korta trenden är nedåtriktad, men för ett bolag som Lundin Mining kan det vända fort. Kursen utvecklas ofta binärt. Antingen rakt upp eller rakt ner. Se därför upp om vi skulle gå över motståndet vid 30 kr, för då får vi köpsignaler som indikerar att vi troligen ska upp till 38-42 kr.

Vi fick i början av augusti kraftiga säljsignaler när vi gick under 42 kr. Då bröt vi också ur en större huvudskuldra-formation som pekade på att aktien skulle gå ner till minst 24,5 kr. Vi nådde den nivån redan i september, vi var till och med nere på 20,8 kr, så nu kanske nedgången är klar?

Många andra konjukturkänsliga aktier ser nu också ut att vilja starta uppgångar, i och för sig kanske ”bara” bearmarket rallys, men ändå. Går andra liknande aktier upp så kan det lätt smitta av sig till Lundin Mining. Det är också ganska vanligt att man får återslag till utbrottsnivån ur huvud skuldra-formationer, vilket också skulle tala för att vi kan få en uppgång till ca 42 kr. Utöver allt detta så har vi också positiva divergenser i MacD indikatorn som gör att aktien ser starkare ut.

Skulle vi istället gå under stödet vid 20,8 kr får vi nya säljsignaler att agera på.

Slutsats: Var försiktig med stora negativa positioner i Lundin Mining, trots nedtrenderna. Går vi över 30 kr kan uppgången både bli snabb och procentuellt sett stor.

Skulle vi bryta över 30 kr under relativt stor handelsvolym rekommenderar vi också att mindre nettoköp kan göras. Mindre, då den långa trenden fortfarande är nedåt riktad. Sikta på 38 till 42 kr. Stop loss 27 kr, eller 25 kr, beroende på vilken risk du vill ta.

Skulle vi istället, mot förmodan, nu gå under stödet vid 20,8 kr rekommenderar vi blankningar. Stop loss 26 kr. Fast helst skulle vi vilja ha upp aktien till motståndet vid ca 42 kr innan vi blankar. I så fall med en stop loss på 44 kr.

Lundin Mining (Dagsdiagram)
Lundin Mining (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.