Home > Lundin Mining – Sämst i klassen

Lundin Mining – Sämst i klassen

Lundin Mining är ett gruvbolag i lundinsfären med gruvor spridda över stora delar av Europa och en del i Tenkeprojektet i Kongo.

Skall man göra det lätt för sig består produktionen av mest koppar, bly och zink. Vad gäller råvaruaktier så brukar de till stor del handlas som ett derivat av de råvaror de producerar.

Om ni tittar på dessa tre underliggande råvaror så ser ni att det finns en stor likhet i prisrörelsen mellan dem och Lundin Mining med en stor skillnad: Lundin Mining går sämre än metallerna!

Detta är ju såklart en stor varningsflagg. När man köper en aktie vill man ju såklart bli belönad för mödan men här visar det sig att bolaget inte ens klarar av att slå sitt ”metallindex”.

Om man skall jämföra det med något annat  skulle man ju kunna säga att en likadan diskrepans mellan de underliggande metallerna och aktien skulle kunna skapas genom t.ex att jag skapar en trust som äger silver och silveroptioner; det är allt den gör.

Den äger bara silver och när jag behöver pengar för mat eller måste betala elräkningen går jag och säljer en tacka. Mängden silver minskar med andra ord ständigt.

Som lök på laxen har vi ju också en vikande råvarucykel i faggorna vilket kommer göra det ännu svårare för Lundin Mining. Dessutom presenterade bolaget en dålig kvartalsrapport och har inte ens rört sig upp tillsammans med till exempel Boliden på sistone.

Faktum är att Lundin Mining nog är en utmärkt säljkandidat! Det finns dock en uppköpsrisk som är mycket svår att bedöma så därför bör man aldrig blanka bara ett bolag till exempel. Det är dock rekyltider på börsen så det är bara att vänta ut rekylen!

Lundin Mining (veckodiagram)
Lundin Mining (veckodiagram)
Koppar (veckodiagram)
Koppar (veckodiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.