Home > Lundin Petroleum inför rapporten

Lundin Petroleum inför rapporten

I morgon onsdag 08:00 släpper Lundin Petroleum sin rapport. Prognosen för 2011 ligger på 28.000-33.000 fat. Analytiker ansåg att det var lägre än väntat, samtidigt brukar bolaget vara försiktiga med sina prognoser under början på året. Inga analytiker räknar med att bolaget kommer att lämna någon utdelning för 2010. Bland de sju analytiker som uppger sina rekommendationer för aktien är tre positiva, två neutrala och två är negativa.

Lång sikt:
På länge sikt har vi en stigande trend sedan mitten av 2010 och så länge vi ser högre toppar, är det mest troligt att kursen fortsätter upp. En lägre bottnen bekräftar en negativ bild och det är absolut avgörande att invänta detta scenario före en blankning.

Kort sikt:
Om vi ser en etablering under 74,50 kr, tolkar vi detta som ett trendbrott eftersom vi fått en ny lägre botten. Vi kan sedan vänta oss att kursen testar av nya motståndet och detta kan även tolkas som ett misslyckat försök att etablera sig över motståndet.

Slutsats: Ett potentiellt blankningsläge uppstå  om reaktionerna från rapporten är negativa och kursen faller under 74,50 kr och det är absolut avgörande att avvakta detta scenario innan vi tar position. Rekommendationen blir således att sälja om kursen faller under 74:50 kr och sätta en nödutgång på 88:60 kr.

Lundin Petroleum

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto