Home > Lundin Petroleum köpvärd på nuvarande nivåer

Lundin Petroleum köpvärd på nuvarande nivåer

Pareto Securities har inte tappat tron på oljebolaget Lundin Petroleum trots den besvikelse som det norska jättefältet Johan Sverdrup bjöd på precis före jul.

Det framgår av en dagsfärska analys där förvisso riktkursen sänks till 160 kronor, från tidigare 175, men med bibehållen köprekommendation.

Investmentbanken påpekar att nuvarande kursnivåer utgör ett bra tillfälle att skriva in sig i ägarlistorna, då aktiens pris inte förmår att återspegla det underliggande värdet i oljebolagets tillgångar efter ett svagt 2013.

Beträffande Johan Sverdrup lyfter Pareto fram att fältet alltjämt är ett av de största i Norge med en mycket gedigen lönsamhet.

Råvarubolagen trängdes i toppen av fjolårets förlorarlista med Semafo som sämsta aktie, ned 25 procent. Nordea har en positiv syn på Lundin Petroleum.

”Vad beträffar Lundin Petroleum så ser vi köpläge i aktien efter uppdateringen av Johan Sverdrup-fältet nyligen som gjorde marknaden besviken. Vi har en långsiktigt positivt syn på aktien då prospekteringspotentialen är stor samtidigt som bolagets finansiella ställning bör begränsa nedsidan i aktien på dessa redan nedpressade kursnivåer”, skriver Nordea.

Nästa betydande nyhet att hålla ögonen på är val av utbyggnadsplan för Sverdrup-fältet, som väntas kring månadsskiftet januari/februari. Då bör värdet av fältet kunna utkristalliseras ytterligare.

Lundin Petroleum-aktien handlades till runt 125 kronor vid 11.40-tiden på tisdagen, en nedgång för dagen om 0,8 procent.

Lundin Petroleum
Lundin Petroleum

Av: Tradingportalen/Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto