Home > Lundin Petroleum närmar sig ett utbrott

Lundin Petroleum närmar sig ett utbrott

Lundin Petroleum har utvecklats klart starkare än SX10 Energi i år. Inom SX10 Energi finns oljeproducenter, prospekteringsbolag, gasutvinningsföretag och transportföretag för olje- och gasprodukter.

I ett tekniskt perspektiv gav aktien en långsiktig köpsignal när priset tog sig igenom det glidande medelvärdet på 200 dagar med stigande volym. Efter köpsignalen visade aktien fortsatt teknisk styrka genom sin cykliska uppgång i en stigande trendkanal.

Under början 2011 avtog uppgångstakten tillsammans med ett fallande momentum. Aktien har nu bildat en fallande rätvinklig triangel. I dagsdiagrammet nedan ser att aktiekursen noteras vid ett relativt starkt stöd vid den vågräta linjen. Det ska därför mer till för att bryta linjen, men när det till sist sker, blir det ofta starka reaktioner i form av sälj och kursen rör sig fort i utbrottsriktningen.

På nedsidan med ett avstånd på ca 9 procent finner vi det glidande medelvärdet på 200 dagar. Här väntar jag mig att kursen hittar stöd för att fortsätta utvecklas i sin stigande trend. En etablering under medelvärdet försvagar således sentimentet och skulle ge oss möjligheten att spekulera i fortsatt nedgång.

Slutsats: Trots att den längre trenden är stigande står vi inför ett blankningsläge. Ett utbrott närmar sig och vi har goda möjligheter att agera på säljsidan. Jag ser gärna att volymen i samband med utbrottet ökar. Vi anger 75 kr som målkurs och stop loss strax ovanför 85 kr.

Lundin Petroleum teknisk analys
Lundin Petroleum teknisk analys
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto