Home > Macron-vinst positivt för landets kreditbetyg.

Macron-vinst positivt för landets kreditbetyg.

Emmanuel Macrons policyplattform är netto positiv för Frankrikes kreditbetyg eftersom den stärker de medelfristiga tillväxtutsikterna och samtidigt fortsätter processen med budgetkonsolidering.

Det skriver Moody’s i en kommentar på måndagen, efter att Emmanuel Macron vunnit det franska presidentvalet.

Samtidigt kommer parlamentsvalet i juni att bli avgörande för i vilken utsträckning som den nye presidenten kan nå sina policyplaner.

”Förmågan hos de policyansvariga att utforma, och framgångsrikt implementera, sin policy för att stärka tillväxten och stötta budgetkonsolidering över tid kommer att bestämma vägen för Frankrikes kreditbetyg och utsikter på medellång sikt. Den nye presidenten kommer att möta utmaningar i alla dessa områden”, skriver Moody’s.

Frankrikes statsskuld ligger nära 100 procent av BNP och väntas inte sjunka i någon mer betydande omfattning före decennieskiftet. Samtidigt är Frankrikes tillväxtpotential relativt svag, med en trendtillväxt som troligen inte ligger över 1,5 procent, utan betydande tillväxtfrämjande åtgärder.

Emmanuel Macron kampanjade för att ändra reglerna på arbetsmarknaden och stärka konkurrenskraften. Men om presidenten och parlamentet inte kan komma överens om den framtida policyn så kan det bli fem år av stillestånd som kan ytterligare underminera landets kreditprofil.

Frankrike har för närvarande kreditbetyget Aa2 med stabila utsikter.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto