Home > Makro: Cyperns banker och italiensk politik på skärtorsdagen

Makro: Cyperns banker och italiensk politik på skärtorsdagen

I Italien ska Pier Luigi Bersani, ledaren för det demokratiska partiet (PD), ge besked till president Giorgio Napolitano om hur det går med regeringsbildningen.

Pier Luigi Bersani sade på onsdagen att bara galning vill bli premiärminister i Italien.

”Tro mig, bara en galen person vill regera i detta läge”, sade han vid ett möte med rivaliserande parlamentariker där han försökte samla stöd för att bilda en regering.

Han sade även att det inte finns någon chans att bilda en bred koalitionsregering för att bryta det politiska dödläget och att han ska diskutera möjliga alternativ med presidenten.

På statistikfronten kommer bland annat definitiv BNP för det fjärde kvartalet från USA, liksom veckostatistik över antalet nyanmälda arbetslösa och Chicago inköpschefsindex.

Enligt Blomberg News prognosenkät väntas BNP ha reviderats upp till +0,5 procent i beräknad årstakt, från preliminära +0,1 procent. Antalet nyanmälda arbetslösa väntas ha stigit svagt till 340.000 personer och Chicago-PMI spås ha sjunkit svagt till 56,5 i mars från 56,8 i februari.

På Europaagendan står bland annat tysk detaljhandel i februari och arbetslöshet i mars, liksom M3 för euroområdet i februari, som vänta ha växlat ned till 3,2 procent i årstakt från 3,5 procent i januari.

Vidare släpper OECD en interimsprognos.

Den svenska penningmarknaden stänger för påsk klockan 12.00 och öppnar åter på tisdag.

På Långfredagen, när Sverige och många andra marknader håller helgstängt, offentliggörs en del data från Japan och USA. Från Japan blir det arbetslöshet, KPI, hushållens konsumtion och preliminär industriproduktion för februari månad. Från USA kommer statistik över privata inkomster och privatkonsumtion i februari samt definitivt Michigan-index för mars.

På annandag påsk på måndag kommer också en del utländsk statistik, bland annat inköpschefsindex från Kina, euroområdet och USA liksom den japanska Tankan-rapporten för det första kvartalet.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto